Demirtas bragt til hospitalet

Demirtas bragt til hospitalet

Ifølge nyhedsbureat ANF er Selahattin Demirtas blevet kørt væk fra hans fængsel til et hospital på grund hjerte problemer. De tyrkiske myndigheder oplyser ikke, hvilket hospital han befinder sig i.


Demirtaş’ advokat Aygül Demirtaş fortæller, at Selahattin Demirtaş havde den 26.11.19 havde svært ved vejrtrækninger og var faldet bevidstløs.

I 7 dage havde advokaten anmodet om at flytte Demirtaş til et hospital – først i dag efter en uge har Selahattin Demirtaş fået lov til at blive set af en læge på hospitalet.

Selahattin Demirtaş’ advokat og søster Aygul Demirtas, skrev i dag på sociale medier, at hans bror havde svært ved at trække vejret i fængsel den 26. november. Demirtaş sagde, at den første indgriben blev udført af hans ven Abdullah Zeydan, da Demirtaş faldt bevidstløs.”

Fængselslægen bad Demirtaş om, at blive henvist til tre forskellige afdelinger: kardiologi, neurologi og gastroenterologi. ”

Selahattin Demirtas er født den 10. april 1973 i Palu Elazig og er uddannet fra juridiske fakultet i Ankara. Demirtas har i en kort periode arbejdet som advokat.

I 2006 var Demirtas formand for Den tyrkiske Menneskerettigheds Organisation, IHD, i Diyarbakir.

I 2006 blev Demirtas idømt 10 måneders fængsel, fordi han udtalte, at den kurdiske leder Abdullah Öcalans rolle er vigtig, hvis man vil løse det kurdiske problem i Tyrkiet.

Efter det pro-kurdiske parti BDP blev lukket af den tyrkiske regering, stiftede man det nye parti ved navn HDP. Demirtas blev valgt som medformand sammen med Gülten Kisanak i 2010.

Demirtas har stillet to gange op til det tyrkiske valg. Den ene gang stillede han op i Diyarbakir og den anden gang var i Hakkari.

NYHEDER