Demirtas: Vi vil vinde over fascismen

HDP-medformanden Selahattin Demirtas var i byen Mersin. Her sagde han til sine vælgere, at de vil vinde over fascismen.

HDP-medformanden Selahattin Demirtaş sagde således til sine vælgere i byen Mersin: “AKP-regeringen vil have, at man enten skal dø eller overgive sig. Vi sagde, at vi ville løse denne konflikt med fredsproces henover bordet, dette ville de ikke. Så længe man ikke anerkender det kurdiske folk, vil der aldrig komme ligestilling i Tyrkiet.”

Ønsker ikke et kalifat med en tyv i spidsen

Demirtas gjorde opmærksom på, at han ikke vil anerkende en kalifat med Erdogan i spidsen, da han og hans parti har været involveret i flere korruptions sager.

Demirtas sagde: “For at du kan være en leder af en kalifat-stat skal du være muslim. Vi anerkender ikke en tyv som leder af en kalifat-stat.”

ISIS og Al-Nusra er Ankaras soldater

Demirtas lagde heller ikke skjul på, at regeringen i Ankara støtter ISIS og Al-Nusra. Demirtas sagde: “Der vil komme en våbenhvile i Syrien. Men regeringen i Ankara ønsker ikke dette, da ISIS og Al-Nusra kæmper for dem. De får ordre fra Ankara. De ønsker ikke fred i Syrien, men alligevel er vi ansvarlige for det, der sker i Syrien. Så dobbeltmoralske kan man ikke være.”

Til sidst sagde Demirtas, at de vil vinde over fascismen og skabe fred i Tyrkiet.

NYHEDER Udland