Fokus-a fremviser en dokumentar om Halabja

Fokus-a fremviser en dokumentar om Halabja

I anledning af årsdagen for Halabja massakren, 16. marts 1988, inviterer Fokus-A København medlemmer og netværk til en visning af dokumentaren “Halabja, the lost children” af instruktøren Akram Hidou.

Mere end 4.000 mennesker døde under Saddam’s giftige gasangreb på den kurdiske by Halabja i Sydkurdistan. Ud over det høje dødstal, forsvandt mere end 400 børn. Familierne til de forsvundne børn har stadig et håb om at finde deres familiemedlemmer.

“Halabja, the Lost Children” er en barsk fortælling om de fortsættende konsekvenser, som gasangrebet har haft på kurdere. En mindesmærkemur, dækket med tusindvis af navne, frembringer de forfærdelige minder om massakren. Nogle overlevende ønsker, at de ikke havde ove…rlevet. Hvad er der at leve for, når de fleste mistede alle familiemedlemmer?

Igennem Ali’s øjne, en ung mand, der forsvandt, da han kun var 3 måneder gammel, vender vi tilbage til Halabja 21 år senere og åbner et mørkt kapitel, som resten af verden har glemt. Ali blev adopteret af en familie i Iran og har aldrig mødt sine biologiske forældre.
Dokumentaren skildrer hvordan Ali bliver et håb for familierne til de forsvundne børn.

Titel: Halabja, the lost children
Instruktør: Akram Hidou
Varighed: 72 minutter
Genre: Dokumentar
Sprog: Kurdisk, sorani / engelske undertekster

Efter dokumentaren vil der være et oplæg af Murat Tamer, som har mødt og talt med hovedpersonen Mamoste Fakhradin Haji Salim om hans livshistorie og hans kunstværker, som han så ved en udstilling i Amed Kultur Center i 2014.

Trailer: http://youtu.be/ysg0KLVOJ6w

Fre. 8 april kl. 18.30 // fri entré

KURDISK KULTUR