Folk i oprør efter mordet på 20-årige Özgecan

Folk i oprør efter mordet på 20-årige Özgecan

I disse dage er der massive protester i Tyrkiet og Kurdistan, efter at den 20-årige Özgecan blev forsøgt voldtaget og derefter brændt af tre mænd i byen Mersin.

Demonstranterne kræver, at de nødvendige retslige ordninger for afstraffelse af de ansvarlige skal foretages, og at gerningsmændene får den hårdeste straf. De holder den tyrkiske stat og dens politik ansvarlig for de stadige igangværende kvindemord tværs over landet.

På vegne af demonstranterne, som advokat, Serpil Yiğit Erkus, er koordinator for og rådgiver for Center for Kvinders Rettigheder i den kurdiske by Diyarbakir, påpeger han, at med mordet på Özgecan har man igen været vidne til den værste menneskelige vildskab.

Erkus gør opmærksom på de stigende kvindemord i Tyrkiet, hvor 7122 kvinder er blevet dræbt og 4876 andre er blevet voldtaget i de sidste ti år, mens 20 kvinder er blevet dræbt i de sidste tre måneder.

Erkus opfordrer embedsmænd til at gennemføre de juridiske foranstaltninger for at sikre den hårdeste strafferetslige sanktion over for gerningsmændene til kvindemordene og volden mod kvinder.

Kilde: Kurdishinfo.com

Indland NYHEDER Udland