Girls of the sun

“Girls of The Sun” er en fransk film med en kurdisk historie og etnisk blandede skuespillere. Filmen blev produceret i 2018 af en fransk instruktør ved navn Eva Hossun.

Filmen handler om kvindelige kæmpere fra YPG, der kæmper mod IS i Syrien. Historien i filmen er meget sørgelig og meningsfuld.

Filmen har nogle stærke temaer som feminisme, krig, terrorisme, og vold. Yderligere udsender filmen en besked om, at kvinder kan gå i krige ligesom mænd og kan beskytte sig selv.

Faktisk er filmens historie baseret på en sand historie, idet mange kurdiske kvindelige krigere har mistet deres liv i kampen mod IS. Men desværre bliver deres lange kamp for at opnå demokrati, frihed og lige rettigheder ikke rigtig støttet og forsvaret samt værdsat af verden.

Efter at de besejrede IS, svigtede USA alle de demokratiske projekter, værdier og institutioner i Rojava, der blev opnået ved ofrene fra disse kurdiske kvindelige krigere. Og skæbnen for Rojava er stadig ukendt, fordi store magter som USA og Rusland ikke længere støtter det.

Filmen er god og giver et godt overblik over kampen mod IS. Filmen viser hvor modige de kurdiske kvinder er, og hvilken pris de har betalt for kampen mod IS.

Filmen kan ses på Youtube.

KURDISK KULTUR NYHEDER