Intellektuelle, akademikere og forfattere støtter Rojava

Intellektuelle, akademikere og forfattere støtter Rojava

Forfattere og menneskerettighedsforkæmpere talte til ANF og understregede, at invasionen af ​​Rojava udført af den tyrkiske stat er en krænkelse af folkeretten og advarede mod faren for folkedrab.

Her er nogle af kommentarerne til ANF.

Ahmet Djavit An, Cypern

Den tyrkiske invasion af det nordøstlige Syrien (Rojava) ligner meget invasionen og besættelsen af ​​mit eget land, Cypern, i 1974. Siden da er den nordlige del af vores ø etnisk renset fra de græske cyprioter, den demografiske struktur er blevet ændret .Alle disse er imod Genève-konventionen fra 1949 og i modsætning til FN’s mange beslutninger.

Siden 9. oktober 2019 har det samme land Tyrkiet, der har den næststørste hær i NATO, ført en krig af aggression mod befolkningen i Rojava, hvor hovedsageligt kurdisk, men også assyrisk, kristen, ezidi og arabisk befolkning bor. Tyrkiet vil rense dette område og skabe sit nynomomanske projekt ved at krænke den internationale lov. Jeg er sikker på, at USA og Vesten står bag alle disse kriminelle og reaktionære planer.

Professor Andrej Grubacic, professor og formand for antropologi og social forandring, CIIS-San Francisco, USA

Jeg vil gerne udtrykke min solidaritet med Rojava, hvor der opbygges et andet samfund med multietnisk og multireligiøs sameksistens i de sidste seks år.

Hvorfor skal vi forsvare Rojava? Fordi demokratisk revolution i Rojava har inspireret alle. Demokratisk konføderation er den eneste del af Mellemøsten, der faktisk er demokratisk. Rojava betyder ganske bogstaveligt talt det sted, hvor solen går ned. Jeg synes, dette er meget passende. Enten er nationalstaterne eller solen for menneskehedens frihed ved at gå ned i Mellemøsten. Det er op til os at beslutte, hvilken slags verden vi ønsker: staternes verden, en verden af ​​Trump og Erdogan eller den demokratiske nation i Rojava.

Araham T. Zere, administrerende direktør, bor i USA

Da Tyrkiet krænker de grundlæggende rettigheder for Rojava og det nordøstlige Syrien, er det et pligt at stå i solidaritet med folket og fortsætte med at presse den tyrkiske regering til at genoverveje sin holdning til Rojava.

Nurit Peled-Elhanan , professor i sprog og uddannelse ved det hebraiske universitet i Jerusalem

Kurderne, der aldrig har ophørt med at lide af alle deres naboer og herskere, bliver massakreret af tyrkerne af ingen anden grund, end at de er kurdere. Det demokrati, de har haft succes med at etablere i Rojava, er ved at blive knust, og ingen demokratisk regering kommer til deres hjælp. Tværtimod – det største “demokrati” i verden har forladt dem for sine egne snævre og egoistiske interesser, der ikke har noget at gøre med de værdier, de er stolte over: frihed, lighed og retten til selvbestemmelse.

Attila Vajnai, Workers’ Party of Hungary 2006, Chairperson, Budapest, HungaryAttila Vajnai, Arbejderpartiet for Ungarn 2006

Medlemmer af forskellige venstreorienterede grupper og Ungarns bevægelser udtrykker deres solidaritet med den kurdiske befolkning under protesten mod Erdogans besøg i Budapest.

Solidaritet kan være stærkere, hvis vi kan dele alle oplysninger om deres liv og kamp for mennesker i Rojava. Medier i vores lande er i tavse.

Gal Kirn, slovensk politisk teoretiker

Rojava er et symbol på en velfungerende demokratisk socialisme, der bemyndiger især kvinder, men også generelt kurdiske og andre mennesker i den nordlige del af Syrien.

Angus, professor emeritus, Simon Fraser University, Canada

Den tyrkiske militærs invasion af Nordsyrien har bragt de kurdiske styrker tilbage, som har været en inspiration i regionen på grund af deres interne demokratiske organisation og ligestilling mellem kønnene og deres evne til at modstå IS. Den kurdiske bevægelse fremtræder som en vigtig progressiv styrke i regionen og fortjener solidaritet rundt om i verden.

NYHEDER