Konference i Bruxelles afslører tyrkisk snigmorderteam i Belgien og forbindelser til Ankara

Konference i Bruxelles afslører tyrkisk snigmorderteam i Belgien og forbindelser til Ankara

Konference i Bruxelles om attentatforsøget på medformanden for Kurdistans Folkekongres (KONTRA GEL), Remzi Kartal og medlem af bestyrelsen for Unionen af kurdiske samfund (KCK), Zübeyir Aydar.

En detaljeret rapport om den tyrkiske stats mordforsøg, dødstrusler, spionagenetværk og intimideringsaktiviteter i Europa blev præsenteret under konferencen. Rapporten, der lå til grund for konferencen omfatter en række sagsakter, der beskriver og bringer stærke indicier for, hvordan den tyrkiske stat fuldstændig ustraffet gennemfører særlige operationer i de europæiske lande.

Begge de to mordtruede fra 2017, Zübeyir Aydar og Remzi Kartal, var til stede på mødet, som blev afholdt i Presseklubben Bruxelles. Det samme var journalisten Hayko Bağdat, der har levet i eksil i Tyskland. Antoine Comte, der var advokat for familierne til de tre kurdiske kvindelige revolutionære, der blev myrdet i Paris i 2013, samt journalisten Erk Acarer, deltog begge on-line på konferencen.

Som et resultat af efterforskningen af ​​attentatforsøget i juni 2017 mod medformanden for den kurdiske Nationalkongres, KONGRA GEL, Remzi Kartal, og medlem af bestyrelsen for Unionen af Kurdiske Samfund, Zübeyir Aydar, besluttede en domstol at genoptage retssagen den 18. juni 2021, på trods af anklagerens bestræbelser på at lukke den.

Sagens akter afslører, at der er et bredt netværk af attentater og spionage i Europa og afdækker de roller som flere personer har været involveret i, i forbindelse med massakren i Paris – herunder Tyrkiets tidligere Paris-ambassadør, İsmail Hakkı Musa. Der er alvorlige indicier i sagen for, at de, der blev involveret i attentatforsøget i Bruxelles blev koordineret af İsmail Hakkı Musa.

Den direkte forbindelse mellem regeringen i Ankara og endda også det tyrkiske præsidentpalads, og de, der deltog i attentatholdet, er identificeret i sagens akter. Teknisk overvågning, telefonopkald, fotografier og tilståelser bekræfter, at et bredt netværk af snigmordere, som var involveret i Paris-massakren og attentatforsøget i Bruxelles, udfører aktiviteter på vegne af Ankara i Europa.

Medlemmer af attentatholdet tog billeder i Paris og Ankara, hvor de optræder sammen med Adnan Tanrıverdi, der er tidligere rådgiver for den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdoğan og grundlægger af ​​det private militærkompagni SADAT, og prof. Dr. Seyit Sertçelik, der er chefrådgiver for Erdoğan og medlem af præsidentens nævn for Sikkerheds- og Udenrigspolitik.

OMFATTENDE RAPPORT OM TYRKISKE DRABSFORSØG

Efterforskningen viser, at mordholdets hovedkvarter er i Frankrig. De franske myndigheder nægter dog at ville dele oplysninger med belgiske embedsmænd.

Zübeyir Aydar holdt åbningstalen på mødet. Aydar bemærkede, at sagen vil begynde ved en domstol i Bruxelles den 11. marts og gav oplysninger om en rapport, de præsenterede for pressen. Han bemærkede, at rapporten afslører, at “den tyrkiske stat længe har udført særlige operationer og mordforsøg i europæiske lande”.

Den kurdiske politiker pegede på forbindelsen mellem SADATs leder Adnan Tanrıverdi og attentatholdet. Han bemærkede, at mordforsøget i Bruxelles var “organiseret”, og at Yakup Koç, lederen af ​​attentatholdet, var direkte forbundet med flere officielle tyrkiske institutioner, herunder den tyrkiske ambassade i Paris. Aydar understregede, at rapporten indeholdt billeder, der viser attentatholdets medlemmers forbindelser til den tyrkiske ambassade, til præsidentpaladset i Ankara og til det private militærkompagni SADAT.

AYDAR: ALLE OPPOSITIONELLE ER I FARE

Aydar kritiserede det faktum, at Frankrig ikke foretog en seriøs undersøgelse efter mordforsøget i 2013 på trods af de nye oplysninger, der var kommet frem. Han insisterede på, at Frankrig skulle føre sag mod den tyrkiske stat baseret på de nye oplysninger.

Aydar sagde, at den tyrkiske regering har etableret et attentatnetværk for at bringe sine kritikere til tavshed i Europa. “Vi er ikke de eneste, da alle oppositionelle er i fare. De europæiske lande bør indføre alvorlige foranstaltninger mod det.”

JAN FERMON: 4 PERSONER VIL BLIVE SIGTET FOR TERRORISME

Jan Fermon, der er en ledende advokat i Belgien, og generalsekretær for den internationale sammenslutning af demokratiske advokater (IADL), gav nogle oplysninger om den kommende sag, idet han informerede om, at fire personer vil blive retsforfulgt i sagen, og vil blive anklaget for medlemskab af en kriminel terrororganisation.

Fermon bemærkede, at holdet, der havde forsøgt at gennemføre attentatet i Belgien, havde direkte forbindelser til den tyrkiske ambassade i Paris og til Erdogan-regimet i Ankara.

Udover billederne af attentatholdet taget sammen med en af ​​Erdogans rådgivere, Seyit Sertcelik, i paladset, nævnte Fermon også billeder fra Paris, der viser dem sammen med Sertcelik og lederen af ​​SADAT.

Advokaten viste et foto af Adnan Tanrıverdi sammen med İrfan Yeşilyurt, et medlem af attentatholdet, og understregede, at det militære SADAT er en parallel organisation, der arbejder på vegne af Erdoğan-regimet.

Idet han henledte opmærksomheden på massakren i Paris i 2013 med det tredobbelte mord på Sakine Cansız, Fidan Doğan og Leyla Şaylemez sagde Fermon, at de europæiske lande “er nødt til at tage forholdsregler mod den tyrkiske stats terrorangreb”.

Antoine Comte, der var advokat for de tre kvindelige revolutionære, der blev myrdet i Paris, sagde, at retssystemet i Frankrig fortsat er ineffektivt, og han informerede om forbindelsen mellem det tyrkiske efterretningsagentur MIT og massakren i Paris.

”Det er allerede blevet afsløret, at den tyrkiske stat organiserer sådanne aktiviteter i et bredt netværk i Europa”, sagde Comte, der også fortalte om Ömer Güney, der myrdede de tre kurdiske kvindelige revolutionære, hans relationer til MIT og hans mange aktiviteter i Tyskland.

Comte understregede, at alle europæiske landes tavshed omkring en kriminel stats aktiviteter er uacceptabel.

JOURNALIST ACARER TALTE OM ERDOĞAN-REGIMETS FORBRYDELSER

Journalist Erk Acarer deltog i konferencen online fra Berlin og talte om udviklingen i Tyrkiet og styrets strategi overfor Europa. Journalisten sagde: “Regeringens aktiviteter i Tyrkiet er ikke kun politiske, men også økonomiske. For at forstå dette bør man se på de forbrydelser, som den tyrkiske regering er involveret i, såsom narkotikahandel, våbenhandel, beslaglæggelse af ejendomme og korruption.”

Acarer bemærkede, at byggesektoren og narkotikatrafikken i Tyrkiet er tæt forbundet, og pegede på bølgen af ​​bygninger, der rejser sig i de kvarterer, hvor stofbrug er ved at blive udbredt.

Ifølge Acarer er våbenhandel en dimension af krigen i Syrien, hvor lokalbefolkningen bliver fængslet og derefter får deres ejendomme beslaglagt, som så senere fordeles blandt de involverede i de forbrydelser, der begås i regionen.

Acarer pegede på undertrykkelsen af ​​oppositionen i Tyrkiet og nævnte “fremkomsten af ​​paramilitære grupper for at konfrontere dem, der hæver deres stemmer”, med henvisning til den militære organisation SADAT og organisationen Osmanniske Flammer.

HAYKO BAĞDAT: DER ER ET KRIMINELLT NETVÆRK MIDT I EUROPA

Derefter fremhævede journalisten Hayko Bağdat truslerne fra autoritære regimer og sagde: “Erdoğan-regimet er et af disse, og det har været engageret i effektive aktiviteter i Europa i meget lang tid.”

I sin omtale af spionageaktiviteterne, der øges i Europa, sagde Bağdat, at det tyrkiske spionagenetværk alene i Tyskland består af tusindvis af medlemmer. Dette udgør en alvorlig risiko for tyskerne, sagde han og pegede på eksistensen af ​​et kriminelt netværk midt i Europa, der handler på ordre fra den tidligere AKP-deputerede Mehmet Külünk og er finansieret af regimet i Ankara. Mehmet Külünk er blevet afsløret i at have forbindelser til Osmanen Germania-banden i Tyskland.

“Polariseringen i Tyrkiet er blevet ført ud på gaderne i Europa, hvor dele af samfundet er blevet vendt mod hinanden. Attentatforsøgene fra paramilitære grupper er dog mere farlige.”

Journalisten sagde, at han levede under tysk politibeskyttelse på grund af de dødstrusler, han længe har modtaget. Han bemærkede, at mange intellektuelle og journalister fra Tyrkiet har fået beskyttelse i Europa, og advarede om, at “Erdoğan-regimet vil fortsætte med endnu flere mord i Europa.”

Bağdat påpegede den risiko, der er forbundet med den nuværende proces, og sagde: “Foran Erdoğan ligger nu den mest udfordrende valgproces i hans lederperiode, en valgproces, som han risikerer at tabe.”

Bağdat henviste til mordet på Hrant Dink, Ankara-massakren og Suruç-massakren, der alle fandt sted i netop sådanne situationer, og udtrykte sin bekymring for, at dette muligvis kunne sprede sig til Europa.

KARTAL: CoE OG EU ER TAVSE OM FORBRYDELSERNE MOD KURDERNE

Den sidste tale blev holdt af KONGRA-GELs medpræsident Remzi Kartal, som påpegede, at der bor 30 millioner kurdere i Tyrkiet, men at de ikke har nogen lovmæssige rettigheder. Ifølge repræsentanter for Tyrkiet eksisterer der ikke noget “kurdisk spørgsmål”, men et “terrorspørgsmål”, sagde Kartal og tilføjede, at dette er hovedårsagen til den igangværende fængsling af tusindvis af mennesker i Tyrkiet i dag.

Kartal bemærkede, at Tyrkiets undertrykkende politik er blevet eksporteret til Europa og andre steder i udlandet, og kritiserede i denne forbindelse den måde Europa forholder sig til den tyrkiske stat på.

Den kurdiske politiker bemærkede, at Europa fortsætter med at samarbejde med den tyrkiske stat, selvom Tyrkiets undertrykkelse uden for dets grænser er nået til et punkt, hvor man nu også gennemfører attentater. “Europarådet og Den Europæiske Union er tavse hvad angår den tyrkiske stats forbrydelser mod det kurdiske folk og dem, der fremmer demokratiet”.

Kartal bemærkede, at denne tavshed ikke opretholdes, når det er Rusland, der fører en tvivlsom politik, og kaldte det “en hyklerisk politik”.

Kartal udtrykte håb om, at domstolen i Bruxelles vil hjælpe demokratiets forsvarere til at blive hørt, og tilføjede, at domstolen kunne lægge pres på Tyrkiet ved at gennemføre en “virkelig alvorlig beslutning”.

Den kurdiske politiker bemærkede til sidst, at den europæiske presse har en vigtig rolle at spille, for at Tyrkiets forbrydelser mod oppositionen, såsom arrestation og mord, kan bringes til ophør.

Kilde: Anonymous, 2022: Conference in Brussels exposes Turkish assassination team in Belgium and connections to Ankara. ANF, 1. March 2022

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland