Krigen eskaleres mellem USA og Iran

Krigen eskaleres mellem USA og Iran

Den iranske seniorgeneral Qassem Suleimani blev dræbt af USA i Bagdad. Dette angreb vil have en negativ udvikling i Mellemøsten. USA har allerede opfordret amerikanske borgere til at forlade Irak.

Ifølge Pentagon beordrede den amerikanske præsident Donald Trump angrebet på Suleimanis konvoj den 2. januar.

Foruden Suleimani døde Hashdi al-Shaabi-kommandant Abu Mahdi al-Muhandis i dette angreb. Begge mænd var i det samme køretøj. Et andet køretøj, hvor Hashdi Shabi-kørte, blev bombet, og mindst 8 mennesker blev deæbt.

“Dette luftangreb er beregnet til at afskrække Iran fra alle angrebsprojekter i fremtiden,” oplyser det amerikanske forsvarsministeriet.

Reaktioner fra Iran

Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei sagde, at hård hævn ventede på dem, der dræbte Soleimani. Hans død, selv om den var bitter, ville fordoble motivationen for modstanden mod USA og Israel.

I en erklæring fra statens tv opfordrede han til tre dage med national sorg.

Præsident Hassan Rouhani sagde, at mordet ville gøre Iran mere afgørende i dens modstand mod De Forenede Stater, mens Irans revolutionære vagter sagde, at anti-amerikanske styrker ville hævne hævn over den muslimske verden.

Den irakiske premierminister Adel Abdul Mahdi fordømte drabene som en krænkelse af betingelserne for den amerikanske militære tilstedeværelse i Irak og en aggression, der krænkede Iraks suverænitet og ville føre til krig.

Reaktioner fra amerikanske kongres senatorer

Ifølge en demokratisk repræsentant blev kongressen ikke informeret om dette angreb. ”Præsident Trump trækker vores nation ind i en illegal krig med Iran uden Kongressens godkendelse”, sagde den demokratiske senator Tom Udall.

NYHEDER