Kurdisk hold skaber sensation

Kurdisk hold skaber sensation

Fodboldholdet ‘Rojava’, (på kurdisk vest, solnedgang eller Vestkurdistan), der primært består af kurdiske flygtninge fra Syrien har skabt en positiv historie om flygtninge i Danmark midt i den største flygtningekrise Europa længe har set.

Rojava, der blev tilmeldt DBU (Dansk Boldspil-Union) og dermed fik lov til at spille i Serie 5, pulje 10 for otte måneder siden har allerede haft så stor succes, at de skal spille i serie 4 i næste sæson. Holdet gled sig nemlig igennem serie 5 uden et eneste nederlag og sikrede oprykning.

TV Øst har lavet et tv-indslag, hvor tv-kanalen kommer helt tæt på det succesrige fodboldhold. Holdet, der har hjemmebane i Næstved trænes to gange om ugen af Johnny Larsen, der tidligere har trænet flere danske hold. Johnny har mødt et par af spillerne fra holdet gennem en årrække, da han var buschauffør ved asylcentret Avnø.

Johnny fik for otte måneder siden besøg af nogle af spillerne, hvor han blev spurgt om, hvorvidt han var interesseret i at træne Rojava. “Efter kraftige overvejelser på 15 minutter, så sagde jeg ‘ja’, det vil jeg gerne”, siger Johnny Larsen. En beslutning han siden ikke har fortrudt et eneste sekund. “Når man har været til kamp eller træning er man virkelig glad. Når man sætter sig derhjemme i sofaen, tænker man, at det er virkelig skønt,” siger Larsen, der tydeligvis deler spillernes entusiasme og begejstring for at spille fodbold. Kærligheden er da heller ikke ensidig. Spillerne er også virkelig glade for deres danske træner.

“Han er rigtig sød. Nogle gange laver han også sjov. Men når vi skal være seriøse, så er han også seriøs,” siger spilleren Yussuf. En anden spiller ved navn Farhad siger: “Han kan være som en ven for spillerne. Man kan føle sig tryg ved at snakke med ham. Man kan snakke alt med ham. Det er fantastisk at have sådan en træner.”

I forhold til den ofte negative og dårlige omtale om flygtninge og indvandrere siger Johnny Larsen, at han også har oplevet problemer: “Det største problem vi har haft i hvert fald var at få dem til at komme til tiden. Havde vi sagt en tid, så kom de en halv time efter. Og så sagde konen, så sætter vi det bare til en halv time før, så passer det. Det gjorde vi så og det hjalp”, siger Rojava-træneren og griner højlydt.

Havde ikke de store forventninger til holdet

Johnny Larsen indrømmer overfor TV Øst, at han ikke havde de største forventninger til holdet, da han mødte op til den først træning for otte måneder siden. “Første gang jeg kom til træning tænkte jeg, at det her kommer til at tage lang tid.” Men med hård træning og stærk vilje er det lykkedes Rojava at rykke op i serie 4. I næste sæson skal holdet spille om at rykke op i serie 3 og det bliver igen med Johnny Larsen på sidelinjen, forsikrer TV Øst.

KURDISK KULTUR NYHEDER