Kurdiske, arabiske, syriske og armenske fagforeninger og foreninger sender budskab til verdens intellektuelle

Kurdiske, arabiske, syriske og armenske fagforeninger og foreninger sender budskab til verdens intellektuelle

Kurdiske, arabiske, syriske, armenske og yazidiske kulturelle og litterære fagforeninger og foreninger opfordrer til at afsløre tyrkisk politik og dens ekspansionistiske projekter og bekræfter: “Vi erklærer, at vi og alle dele af Syrien, fra Derik til Suwayda, repræsenterer én vilje i både gode og dårlige tider”.

Den 8. oktober udsendte fagforeninger af intellektuelle, forfattere og kulturelle, litterære og sociale foreninger følgende erklæring, der fordømte de tyrkiske angreb på Nord- og Østsyrien:

“Den tyrkiske stat gennemfører en aggressiv militær operation mod civilbefolkningen, infrastrukturen og livskilderne i Nord- og Østsyrien, mens det internationale samfund er tavst.

Den tyrkiske stat har begået krigsforbrydelser siden den fjerde i denne måned indtil dette øjeblik, hvilket har ført til mere end 16 civiles død og snesevis af sårede. Tyrkiske krigsfly har også bombet også mere end 40 steder med vital infrastruktur i en lang række byer, især hospitaler, vand- og tankstationer og hvedelagre, kraft- og elektricitetsværker samt flygtningelejre og bosteder for de fordrevne i Afrin, Sreikaniyeh og andre tyrkisk besatte områder. Næsten fem millioner menneskers liv er blevet påvirket af disse intense angreb. Folk i Nord- og Østsyrien af forskellige nationaliteter, kulturer og overbevisninger, som har opbygget et pluralistisk liv sammen inden for rammerne af et demokratisk, kommunalt og økologisk system, udsættes for systematiske angreb. Den tyrkiske stats trusler om at iværksætte landangreb på regionen fortsætter stadig.

Den tyrkiske stat overtræder tydeligvis den humanitære folkeret uden at tage hensyn til nogen, og det sker under spinkle påskud, der ligger langt fra sandheden. Tyrkiske embedsmænd har tidligere i deres officielle erklæringer vist, at de vil gøre alt for at afskære befolkningen i Nord- og Østsyrien fra omverdenen, og det betyder en implicit anerkendelse af at have begået krigsforbrydelser. Tavshed over for disse angreb betyder godkendelse af den igangværende humanitære katastrofe og ustabilitet i regionen, fordi sådanne angreb forstyrrer menneskers fredelige liv, ødelægger infrastruktur og overbygning og skaber kaos i miljøet. De baner også vejen for migration af flere mennesker og for flere politisk styrede demografiske forskydninger.

Derfor opfordrer vi som repræsentanter for civilt diplomati og institutioner, organisationer og civilsamfundsbevægelser i Nord- og Østsyrien det internationale samfund med alle dets venstreorienterede, progressive, socialistiske, anarkistiske, feministiske og økologiske orienteringer og bevægelser, uafhængige figurer, akademikere, journalister og intellektuelle til stærkt at udtrykke deres kendte holdninger mod disse fascistiske angreb. Kun derigennem vil de demokratiske kræfters stemme blive hørt.

Vi opfordrer også menneskerettighedsinstitutioner og -organisationer, FN og Sikkerhedsrådet til at udføre deres moralske og juridiske pligter og ansvar for at forhindre, at konflikten eskalerer.

Endnu en gang vil vi som repræsentanter for civilsamfundsinstitutioner, der repræsenterer tusindvis af aktive medlemmer og alle deres komponenter blandt kurdere, arabere, syriakker, assyrere, armeniere, tjetjenere, turkmenere, yazidiare, kristne og muslimer fordømme disse brutale angreb fra den tyrkiske stats side. Vi lover at vi vil gøre alt for atmodstå dem og tjene vores folk side om side med institutionerne i den autonome administration. Vi forpligter os også til at forblive knyttet til vores land og ikke bøje os for fascistisk politik.

Længe leve modstanden fra befolkningen i det nordlige Syrien!

Død over fascismen!

Død over besættelsen!

Center for Civilt Diplomati

Mezopotamia bevægelse for kultur og kunst

Demokratisk Islam Kongres

Union af religioner og overbevisninger i Mezopotamya

Rojava Universitet

Lokal administrationsafdeling i Jazira-regionen

Den demokratiske samfundsbevægelse TEV-DEM

Civilsamfundsorganisationer i Raqqa

Civilsamfundsorganisationer i Tabqa

Føderation af krigssårede

Afrin Social Association

Foreningen Grønne Træer

Yazidiernes hus

Lægernes Fagforening

Apotekerforeningen

Advokaternes Fagforening

Kunstnernes Forbund

Arbejdernes Fagforening

Landboforeningen

Lærernes Fagforening

Unionen af Frie Medier

ANHA

Kilde:

Cultural and literary unions and associations in Syria: Kurdish, Arab, Syriac and Armenian unions and associations send message to world’s intellectuals. ANHA, Hawar News Agency, 8. October 2023.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland