Læger uden Grænser åbner nyt hospital i Kobanê

Læger uden Grænser åbner nyt hospital i Kobanê

Læger uden Grænser er gået i gang med at bygge et nyt hospital i Kobanê. ISIS’ angreb i byen i oktober måned, har bogstaveligtalt efterladt byen i ruiner, og dermed tømt den for anstændige behandlingsmuligheder og hospitaler. I et forsøg på at afhjælpe de vanskelige sundhedsproblemer i byen, har Læger uden Grænser taget initiativ til at ombygge en ødelagt skole til et nyt hospital.

Læger uden Grænser har valgt at tage hånd om de ringe behandlingsmuligheder i byen, ved at åbne et nyt hospital. Organisationen er i fuld sving med at renovere en krigsramt skolebygning, der skal bruges som et nyt sygehus for de mange sårede i byen. Hospitalet omfatter 13 senge, hvor der i første omgang vil være 3 læger, som på længere sigt vil stige til 7 læger.

Kobanê består på nuværende tidspunkt af et civilt og et militært hospital, der sammenlagt har en sengekapacitet på 27, hvilket er langt fra nok til at kategorisere dem som hospitaler. Det militære hospital ligger i et kælderetage med 12 senge, hvor der tages imod de sårede YPG- og YPJ-peshmergaer. Det civile hospital har en sengekapacitet på 15. Der er i alt 10 læger og 25 sygeplejersker, der behandler de sårede på begge hospitaler. Sundhedspersonalet trodser de snævre behandlingsfaciliteter, og arbejder næsten døgnet rundt.

De mange tilbagevendende i byen forstørre problemet

Ud over manglen på læger og sygeplejersker, er det et stort problem for hospitalerne at behandle de akutte patienter, da nødudstyret i byen er utilstrækkelig. De mange tilbagevendende i byen, har fået befolkningstallet til at stige til 50.000, hvorfor man er bekymret for, at der ikke vil være nok medicin til de næste par dage. Der er også vanskeligheder med sygetransporten, da man kun har få ambulancer i brug. De nuværende ambulancer bliver mest brugt til at transportere de sårede krigere ind til byen. Man oplever ligeledes stadig store problemer med at tranportere patienter til Tyrkiet for bedre behandlingsmuligheder, selvom man længe har opfordret Tyrkiet til at åbne humanitære korridorer, så nødhjælp og nødudstyr kan nå frem til de civile ofre.

Humanitære korridorer skal åbnes, hvis problemet skal løses

Under angrebet i Kobanê, mistede byen alle sine hospitaler, hvorfor der ikke er nok sygehuse tilbage til at behandle folket i Kobanê, fortæller Kobanês sundhedsordfører, Hikmed Ehmed. Man vil forsøge at få dækket behovet for et nyt hospital med hjælpen fra organisationen, Læger uden Grænser. Ehmed fortæller, at de medicinske forsyninger til det nye hospital også vil blive sendt af organisationen, og dermed vil man fortsætte behandlingen gratis til folket.

Ehmed understreger, at for at man kan tilbyde og opfylde sundhedsfaciliteter fuldt ud, kræves det, at der åbnes op for humanitære korridorer for tilvejebringelse af nødudstyr meget snart.

Kilde: Firatnews.com

Indland NYHEDER