Mange retssager er startet mod HDP-medforkvinde

Mange retssager er startet mod HDP-medforkvinde

En af de mange retssager er startet mod HDP-medforkvinde Figen Yüksekdag.

Figen Yüksekdag står nu til fængselsstraf, da hun blandt andet er beskyldt for at fornærme den tidligere ministerpræsident Ahmet Davutoglu. 

Figen Yüksedag siger følgende:

“Jeg afholdte to taler i Mersin, hvor jeg nu er beskyldt for at fornærme mod statens myndigheder. Beskyldninger mod mig er meningsløse, jeg har som politiker og individ kun på demokratisk vis kritiseret styret og intet andet. Min kritik af Ahmet Davutoglu og hans politik var inde for disse rammer og absolut ikke fornærmelser. Retspraksissen fra den Europæiske Menneskerettigheds Domstol anså heller ikke mine ord som fornærmelser, men kun som kritik. Jeg er politiker, og derfor skal jeg kritisere, hvis jeg er uenig med den udførte politik og til tider kan tingene formuleres i en hård tone”.

En af anklagerne mod Figen Yüksekdag går på noget, som hun har udtalt omkring kupforsøget tilbage til den 15. juli 2016. Til denne anklage pointerede Figen Yüksekdag, at hun i sin udtalelse havde ret, for hendes analyse af situation passede.

Retssagen er nu udsat til den 17. marts og en del af anklagerne går også på, at medforkvinden ved HDP’s Mersin generalforsamling havde udført terror propaganda, samt at hun havde kritiseret det tyrkiske parlament.

Efter retssagen udtalte HDP-parlamentariker Mahmut Togrul, at de anklagere og dommere, der havde igangsat sagerne mod HDP-folkene nu sad inde for at være Fehtullah Gülen sympatisører.

Mahmut Togrul siger følgende:

“Det er meningsløst, at AKP på den ene side anholder Gülen-bevægelsens medlemmer og på den anden side, så handler man ud fra deres politik. Vi accepterer heller ikke, at man fjerner vores politikeres immunitet, da der er tale om seks millioners stemmer. Det er en krænkelse mod demokratiet.”

Indland NYHEDER