Maria Arena udtrykker solidaritet med de kurdiske borgmestre

For nyligt fik de kurdiske storbyer i Amed, Van, Mardin og en del mindre byer af de tyrkiske myndigheder fjernet deres demokratisk folkevalgte administration. Over 450 ansatte og lokale politikere er blevet anholdt at politistyrkerne.

Beslutningen om at afskedige valgte borgmestre er et klart forsøg på yderligere at undergrave den lokale demokratiske struktur i Tyrkiet, mener Maria Arena, formand for Europa-Parlamentets Underudvalg for Menneskerettigheder.

 ”Jeg er forfærdet over den nylige tyrkiske politioperation mod HDP-repræsentanter i det sydøstlige Tyrkiet. Jeg udtrykker min fulde solidaritet med Adnan Selçuk Mızraklı, Ahmet Türk og Bedia Özgökçe Ertan, som blev valgt af befolkningen i området.

Europa-Parlamentet har gentagne gange udtrykt sin bekymring over, at borgmestre i denne region bliver afskediget eller arresteret.  Denne udvikling er et klart forsøg på yderligere at undergrave den lokale demokratiske struktur i Tyrkiet,” siger hun.  

HDP’s hovedkontor har i en officiel udmelding på nyhedsmediet Medya-Haber udmeldt, at AKP efter at have tabt lokalvalgene i de kurdiske områder har svært ved at acceptere valgnederlaget. AKP-regimet har ikke handlet ud fra lovens rammer og det er i sig selv en krænkelse af landets grundlov, udtalte HDP bl.a.

Indland NYHEDER Udland