PKK: Vi sender ikke forstærkninger til Shingal

PKK: Vi sender ikke forstærkninger til Shingal

PKK oplyser, at de ikke har indsat forstærkninger til Shingal, efter at sammenstødet brød ud mellem YBS- og KDP-styrker.

PKK-talsmand Sarhad Farto fortæller til tv-kanalen NRT, at de ikke trækker sine styrker ud af Shingal, og at det ikke er noget, der skal diskuteres, før beboerne i Shingal når i et niveau, hvor de kan beskytte sig selv.

“Vi har ikke indsat forstærkninger til området. Vi har kun de krigere, der kæmpede mod IS i området,” siger Serhad Farto til NRT.

Derudover siger Sarhad Farto, at KDP-styrker skal trække sig ud af Shingal, idet ezidierne ikke ønsker dem.

Ezidierne mistede troen på KDP-lederen Massoud Barzani og hans styrker, efter at de trak sig tilbage fra Shingal i august 2014. De ​​efterlod ezidierne uden kamp mod IS. Dette førte blandt andet til, at ezidierne blev dræbt og bortført.

Det Irakiske Observatorium for Menneskerettigheder meddeler, at 200 familier er flygtet fra Shingal på grund af sammenstødet mellem YBS- og KDP-styrker.

YBS har tidligere oplyst i en pressemeddelelse, at de ikke er interesseret i at gå krig med KDP-styrker. De kræver dog, at KDP-styrker forlader området.

YBS bemærker, at angrebet fra KDP-styrker sker, efter at KDP-lederen Massoud Barzani har haft et møde med de tyrkiske myndigheder.

YBS er ezidiernes egen forsvarsenhed, som har modtaget træning af PKK og YPG.

Indland NYHEDER