Putin advarer Tyrkiet mod en invasion af Syrien

Putin advarer Tyrkiet mod en invasion af Syrien

Ruslands præsident Vladimir Putin har under et interview oplyst, at en eventuel invasion af Syrien vil få fatale følger for Tyrkiet. Under et interview med Kanal Rossiya 1, lagde Ruslands præsident Vladimir Putin tykt streg under hvad der kan vente Tyrkiet, hvis landet gør alvor af en eventuelt invasion af Syrien.

” Det undrer mig, at Tyrkiet hidtil har accepteret et 2.5 års naboskab med bødlerne fra ISIS, men landet ændrer straks adfærd i takt med de kurdiske styrker genvinder de kurdiske territoriumer. Det er muligt at Tyrkiet kan trænge ind i Syrien, men det bliver svært at komme ud igen. Som Rusland vil vi gøre alt for at stå i mod en tyrkisk invasion af Syrien.”

Putins kritik kommer i kølvandet af, at Tyrkiet i de sidste par dage har intensiveret sin militæraktivitet ved grænsen til den kurdiske by Kobane.

page_kobane-sinirina-tank-takviyesi_793236019

Denne intensiveret tyrkisk militæraktivitet møder ligeledes hård kritik hos medlem af PKK´s bestyrelsesmedlem Murat Karayilan. I forhold til en eventuel tyrkisk invasion mod kurdiske kantoner i Rojava (Nordsyrien) oplyste Karayilan i dag, at de vil svare hårdt tilbage mod denne invasion, som betragter denne invasion som en invasion, der baner vejen for en borgerkrig i Tyrkiet.

Indland NYHEDER Udland