PYNK opfordrer til handling mod forbrydelser i den kurdiske region i Syrien

De kurdiske nationale enhedspartier (PYNK) hilser rapporten fra De Forenede Nationer velkommen, som fremhæver Tyrkiets forbrydelser mod det kurdiske folk, og opfordrer det internationale samfund til at afslutte den tyrkiske besættelse af kurdiske og syriske områder.

I rapporten står der følgende:

“Siden 2019 har kurdiske kvinder i Afrin og Ra’s al-Ayn (Serêkaniyê)-regioner været udsat for trusler fra medlemmer af Syrian National Army. Kvinder og piger er blevet tilbageholdt af Syrian National Army og udsat for voldtægt og seksuel vold – hvilket forårsager alvorlig fysisk og psykisk skade på den enkelte.”

 På baggrund af rapporten skriver PYNK følgende i en pressemeddelelse:

“Den uafhængige internationale undersøgelseskommission over Syrien har udsendt sin rapport, der dokumenterer fortsatte krænkelser og overgreb i de kurdiske områder i Syrien, som bliver begået af Tyrkiet og dens lejesoldater.

PYNK opfordrer det internationale samfund, især de internationale koalitionsstyrker, Amerika og Rusland, FNs Sikkerhedsråd og menneskerettighedsorganisationer til at gøre alt, hvad der vil bringe en stopper for disse forfærdelige krænkelser fra den tyrkiske stat og dens lejesoldater.”

MENNESKERETTIGHEDER NYHEDER