Salih Müslim: “Riyad kan ikke løse konflikten i Syrien”

Salih Müslim: “Riyad kan ikke løse konflikten i Syrien”

Den 8.-10. januar vil der i Riyad blive afholdt et møde om Syriens fremtid, hvor forskellige repræsentanter fra Syrien vil være til stede.

Det bekymrende er, at en del organisationer er inviteret, men det pro-kurdiske parti PYD og de kurdiske forsvarsstyrker YPG/YPJ er ikke blevet inviteret og det bekymrer PYD. Derimod er andre grupperinger, som kæmper mod kurderne repræsenteret.

Denne situation bekymrer PYD’s medformand Salih Müslim, som for et par dage siden udtalte sig til nyhedsbureauet DIHA, at ved det kommende møde, der skal afholdes i Saudi-Arabien angående Syriens fremtid, var det vigtigt at alle folk, minoriteter og religiøse mindretal skulle være repræsenteret. “Hvis ikke alle folk er repræsenteret vil resultaterne ved mødet være meningsløst, da alle skal have en vis form for indflydelse på processen.”

Endvidere sagde Müslim, at mødet ikke kunne tages seriøst, eftersom nogle af de mest aktive og dominerende aktører i regionen ikke var repræsenteret, men kun dem som det saudiske styre ønskede. “Man har holdt lignende møder i Geneve og andre steder, hvor kurderne heller ikke var repræsenteret, og hvad blev resultatet af disse møder? Absolut intet brugbart resultat, da vi blandt andet ikke var repræsenteret. Alle er nødt til at tage sin del af ansvaret,da det handler om Syriens og vores alles fremtid. Derfor skal alle repræsenteres ved sådanne fremtidige møder,” sagde Salih Müslim til DIHA.

Indland NYHEDER Udland