Selahattin Demirtaş får tildelt en fremtrædende tysk menneskerettighedspris

Selahattin Demirtaş får tildelt en fremtrædende tysk menneskerettighedspris

Den fængslede tidligere HDP-medformand Selahattin Demirtaş vil blive tildelt Weimar-menneskerettighedsprisen i 2021 for sit arbejde med at forsvare rettighederne for Tyrkiets minoriteter. Demirtaş bliver betegnet som “en af ​​de mest indflydelsesrige oppositionspolitikere i nyere tid i Tyrkiet.”

Selahattin Demirtaş, den fængslede tidligere medformand for det pro-kurdiske folkedemokratiske parti (HDP), får i december tildelt Weimar Human Rights Prize i 2021 for sit arbejde med at bekæmpe krænkelser af rettigheder, rapporterer den tyske avis Deutsche Welle.

Demirtaş, der er uddannet jurist, har, til trods for at han har været Fængslet siden 2016, konsekvent ført en juridisk kamp mod de menneskerettighedskrænkelser, der fortsat finder sted i Tyrkiet.

Prisen uddeles til personer eller grupper, der “er særligt engageret i beskyttelse og håndhævelse af grundlæggende rettigheder” gennem deres indsats for “menneskeheden”, ifølge Weimer-menneskerettighedsprisens officielle websted.

Menneskerettighedsorganisationen Gesellscaft für bedrohte Völker (GfbV-International), der har hovedsæde i Göttingen, Tyskland) kalder Demirtaş “en af ​​de vigtigste oppositionspolitikere i nyere tid i Tyrkiet.”

“At forsvare en fredelig løsning på det kurdiske spørgsmål, demokratisering og religiøs frihed for kristne, alevier og yazidier” sammen med “sproglig, politisk og kulturel ligestilling mellem kurdiske, assyriske, armenske og græsk-ortodokse befolkninger” er også fremholdt blandt Demirtaş’s fortjenester.

Den officielle ceremoni for overrækkelse af prisen er planlagt til at blive afholdt i december 2021. Prisen blev i 1998 givet til advokaten Meral Danış Beştaş, der var medleder af HDP i den tyrkiske by Adana.

Kilde: Anonymous, 2021: Selahattin Demirtaş granted prominent German human rights award. Duvar English, 23. July 2021. Oversættelse

Udland