Seminar på RUC: Demokratisk Konføderalisme

Seminar på RUC: Demokratisk Konføderalisme

Rojava Komitéen i Danmark står i spidsen for et spændende seminar for at forstå baggrunden for den alternative samfundmodel, såkaldte demokratiske konføderalisme. Seminaret vil foregå på engelsk på Roskilde Universitetscenter, RUC. 

Seminaret med overskriften “Rojava revolutionen og demokratisk konføderalisme” finder sted tirsdag den 6. september kl. 13.00 og i rum 03.3.221 på RUC.

Ved dette seminar vil forfatter Michael Knapp,  PhD fra Tyskland, give et oplæg på engelsk. Desuden vil lægestuderende Naila Bozo holde et oplæg om sin rejse til Rojava. Denne del vil være på dansk.

Modellen, som allerede er blevet implementeret i de kurdiske områder i Tyrkiet og i Rojava (Nordsyrien) bygger på sameksistens og nærdemokrati. Modelen anses blandt andet at være en demokratisk og fredelig løsning på Mellemøstens verserende sekteriske konflikter, der forårsager blodudgyldelser hver eneste dag. Kvindefrigørelse, kooperativer og økologi/bærdygtig produktion kan nævnes som hovedelementerne i demokratisk konføderalisme

Seminaret er engelsksproget med mulighed for dansk oversættelse.

Læs mere om begivenheden på Facebook her

15. september endnu et spændende seminar 

Den 15. september afholder Rojava Komitéen endnu et spændende seminar på Københavns Universitet med fokus på feminisme og ligestilling i Rojava, også kaldet Jineoloji. PhD og grundlægger af MiddlEastFeminist Hawzhin Azeez vil holde et oplæg om emnet på Engelsk. Naila Bozo vil også give et oplæg her.

Det er kl. 16.00 i Aleksander Salen, Bispetorvet 1-3.

Link til begivenhed på Facebook

Begge seminarer arrangeres af Rojava Komitéen,  som kan følges på Facebook her

KURDISK KULTUR