Send en delegation til fange-øen Imrali

Send en delegation til fange-øen Imrali

HDK, DTK, HDP ve DBP skriver i en fælles erklæring, at der omgående bør sendes en delegation til fange-øen, som kan besøge Öcalan og bekræfte hans helbredssituation.

Opfordringer lyder på, at det er Öcalans familie og advokaters ret at besøge Öcalan, samt man også sender en politiske delegation sammen med dem. På denne måde vil man have mulighed for at berolige den kurdiske befolkning om Öcalans virkelige helbred, hvis ikke det sker kan det være svært at berolige befolkningen, blev der skrevet i erklæringen.

Siden 5. april 2015 har man kun en gang i september 2016 haft kontakt med Öcalan. Det kurdiske folk er meget bekymret, da Öcalans rolle i den kurdiske konflikt har en stor værdi.

Öcalan har af flere omgange udtrykt om dialog med den tyrkiske stat, og at man igangsatte en permanent fredsproces, og at den selvfølgelig skulle være gensidig. Af bl.a. disse årsager anses det i kurdiske kredse for vigtigt at have kontakt med Öcalan og ikke mindst have kendskab om hans helbred.

I erklæringen udtryktes det bl.a., “den anholdtes rettigheder bliver i dette tilfælde gentagne gange krænket, og det skyldtes bl.a. den stadig igangværende umenneskelige isolationsfængsling. Alt der handler om kurdere bliver forbudt i dette land. Flere og flere anholdes for at ytre sig på demokratisk vis og menneskerettighederne krænkes på dagligt basis, med den begrundelse at man har til hensigt at skade landets sikkerhed. Under AKP-regimet er det nedværdigende syn på kurderne derfor kun gået i en negativ retning”.

Oplysningerne om Öcalans helbred er pludselig dukket op på de sociale medier, men hvor de præcis stammer fra er der ikke nogen præcis adresse på. Bursa guvernørens efterfølgende udtalelse om, at det ikke passer, er heller ikke troværdig. Denne udvikling er også en bekymring og derfor opfordrede man i erklæringen, at justitsministeren tager ansvar og får givet tilladelse til, at Öcalans familie og advokater kan få lov til at besøge Öcalan, så det kurdiske folk kan beroliges.

Et vigtigt budskab i erklæringen var, at man anså Öcalan som en af personerne, bl.a. hans betydning hos kurderne, der ville kunne etablere en permanent fredsproces og at det i sidste ende ville gavne demokratiets udfoldelse i Tyrkiet. Erklæringen pointerede gentagne gange, at Öcalan op til flere gange har talt for et demokratisk og mangfoldigt Tyrkiet og derfor var det vigtigt, at tage Öcalan med på råds i en sådan proces.

Kilde: Yeni Özgür Politika

Indland NYHEDER Udland