Sozdar Avesta: Autonomi er en ret for ezidierne i Shingal

Sozdar Avesta: Autonomi er en ret for ezidierne i Shingal

Kongressen for Det Demokratiske Autonome Råd i Shengal (MXDŞ) er startet.

Shengals Executive Council-formand Riham Hico holdt åbningstalen. ”Vores mål er ikke kun at løse problemerne i Shengal, men alle problemerne i Irak. Den 4. kongres er et vigtigt skridt for den politiske, sociale, kulturelle og uddannelsesmæssige udvikling i ezidi-samfundet,” sagde han.

Efter åbningstalen blev der vist en dokumentar om Shengal-massakren i 2014, befrielsen af Shengal og forberedelser til oprettelsen af ​​det demokratiske selvstyre i Shingal.

Derudover blev der læst et brev op i kongressen, som var fra Kurdistan Communities Union (KCK) præsidentrådsmedlem Sozdar Avesta, der understregede kongresens betydning.

”De her dage er vigtige for at opnå autonomi. Massakren i Shengal i 2014 anerkendes som et folkedrab over hele verden. Belgien og Holland har senest anerkendt folkedrabet,” sagde Avesta.

Avesta sagde også at målet for ezidi-samfundet ikke er at oprette en stat. Men at de ikke vil give deres forsvar og administration væk til nogen.

Irak skal anerkende ezidiernes rettigheder

Avesta sagde, at spørgsmålet om Shingals autonomi skal drøftes med den irakiske regering. ”Hvis dette spørgsmål blev drøftet ordentligt med Irak, ville Irak ikke være lukket for dialog. Omhyggelig indsats og dialog kan løse dette problem. Irak bør anerkende det ezidiske folks rettigheder. Ezidierne vil ikke skade Irak.”

Ezidierne skal vende tilbage til Shingal

Avesta kom også ind på de ezidier, der blev tvunget til at migrere. ”De, der forlod hjemmet, skal vende tilbage til Shingal.”

Kilde: Firatnews.com

NYHEDER Udland