Stem til det tyrkiske præsidentvalg

Den 10. august 2014 afholdes præsidentvalget i Tyrkiet. Til valget har man mulighed for at stemme på enten Recep Tayyip Erdogan fra partiet AKP, Ekmeleddin İhsanoğlu, som er uafhængig og Selahattin Demirtas fra HDP. 

Om blot to uger er der det store præsidentvalg i Tyrkiet i gang, hvor de i landet har mulighed for at stemme på de tre kandidater fra henholdvis AKP (Erdogan), HDP (Demirtas) og partisuafhængige Ekmeleddin İhsanoğlu. 

For at stemme til præsidentvalget i Tyrkiet, hvor HDPs leder Demirtas også stiller op, skal man være tilmeldt ” Yurtdışı seçmen kütüğü” (Den udenlandske valgliste), dette er ikke noget man kan tilmelde sig.
For at se om man er berettiget til at stemme, kan man se her og trykker efterhånden på verdenskortet til højre. 

Hvis man er tilmeldt “valglisten”, skal man booke tid på https://www.ysk.gov.trunder “SEÇSİS Oy Verme Günü Belirleme Sistemi” Man kan vælge et tidspunkt i tidsrummet 8:00-17:00 (Tyrkisk tid), dvs. 7:00- 16:00 dansk tid). Hvor man har mulighed for at stemme fra torsdag den 31. juli til søndag 3. august i det ovennævnte tidsrum.
Man kan desuden stemme ved grænseovergange og lufthavne fra 26. juli til 10. august.
Det er et krav, at man har sit pas og tyrkiske identitetskort (Nüfus cüzdani) med på valgstedet.
I København finder valget sted på adressen: Remisen legeplads; Blegdamsvej 132; 2100 Østerbro. Tlf: 35263141

Hvis det skulle gå hen til det resultat, at ingen kandidat opnår simpelt flertal, vil en anden runde afholdes den 24. august 2014. 

 

NYHEDER