Sultestrejken breder sig til Danmark

Sultestrejken breder sig til Danmark

I tyrkiske fængsler er over 100 fanger gået i en ikke-tidsbegrænset sultestrejke.

De protesterer mod deres umenneskelige fængselsbetingelser og de systematiske brud på elementære menneskerettigheder.

Ifølge Human Rights Watch er de politiske fanger konstant udsat for fratagelse af søvn, jævnlige prygl, seksuelle overgreb og voldtægtstrusler.

13 fanger har nu sultestrejket i 57 dage. Den 15. februar 2017 startede den første sultestrejke i Şakran-højsikkerhedsfængslet i byen Izmir. Nu har flere fanger fra mange andre af landets fængsler sluttet sig til sultestrejken.

Ifølge Human Rights Watch indtager de sultestrejkende kun vand, the, sukker og salt og vitamin B1. De helbredsmæssige konsekvenser er yderst alvorlige.

Ud over forbedringer af deres fængselsbetingelser kræver de sultestrejkende en øjeblikkelig løsladelse af samtlige fanger, der er fængslet alene på grund af deres politiske arbejde.

Sultestrejken fortsætter

HDP-medformand Selahattin Demirtas startede en sultestrejke den 31. marts for at protestere fængselsforholdene i Tyrkiet.

Demirtas, der sidder fængslet i den nordvestlige provins Edirne, er gået i sultestrejke på grund af handlinger fra fængselsinspektøren i Edirne.

I alt er 13 parlamentarikere fra HDP, herunder partiets begge ledere Demirtas og Figen Yüksekdag i øjeblikket fængslet. De anklages for at have forbindelser til Kurdistans Arbejderparti (PKK). HDP nægter beskyldningerne fra den tyrkiske regering.

Tusinder af medlemmer fra HDP har været tilbageholdt siden 2015.

Sultestrejken breder sig til Danmark

Herboende kurdere indgår i en roterende sultestrejke i solidaritet med de indsatte i de tyrkiske fængsler, der sultestrejker på 57. dag.

Fra i dag og frem til lørdag går 5 kurdere i sultestrejke. Strejke-telten slås op på Nytorv. Samtidigt inviteres der til optog på lørdag fra Vesterbros Torv kl. 13.00.

KURDISK KULTUR NYHEDER