Tre kurdiske kvinder, der blev dræbt for otte år siden

Tre kurdiske kvinder, der blev dræbt for otte år siden

For otte år siden blev tre kurdiske kvinder, Sakine Cansiz (Sara) Fidan Dogan (Rojbin) og Leyla Şaylemez (Ronahi), likvideret i Frankrigs hovedstad Paris på deres arbejdsplads i Kurdistan Informationscenter.

Sakine, Fidan og Leyla

Sakine, Fidan og Leyla var nogle af de kurdiske kvinder, som brugte meste af deres liv for kurdernes frihed.

Sakine Cansiz var en kurdisk kvinde, som havde siddet mange år i de tyrkiske fængsler og var udsat for tortur på grund af hendes revolutionære tanker.

Sakine Cansiz, var medstifter af PKK, Kurdistans Arbejderparti. Fidan Dogan, var en dygtig diplomat og repræsentant for KNK (Kurdistans National Kongres) i Paris. Leyla Şaylemez var et vigtigt forbillede for den kurdiske ungdomsbevægelse.

Bagmændene er på fri fod

Kort efter angrebet på de tre kvinder anholdte det franske politi gerningsmanden Ömer Güney, som menes at have været medlem af den tyrkiske efterretningstjeneste. En tyrkisk efterretningsagent ved navn Murat Sahin indrømmede tilbage i 2013 i et interview med nyhedsbureauet ANF, at den formodede gerningsmand Ömer Güney på trods Tyrkiets afvisning af deres indblanding i likvideringerne, havde været ansat i Tyrkiets efterretningstjeneste (MIT).

Ömer Güney kom nemlig ind i det kurdiske miljø i Paris i august 2012 efter at have boet i Frankrig i nogle måneder. Inden da havde han boet i Tyskland. Efter hans anholdelse kom det frem, at han havde rejst gentagne gange til Tyrkiet under hans ophold i de to europæiske lande.

Ömer Güney døde af kræft i fængsel i Frankrig.

Indland NYHEDER