Udgangsforbud i fem kurdiske byer

Der er udgangsforbud i fem kurdiske byer, mens det tyrkiske militær sammen med politiets specialstyrker angriber med kampvogne og helikoptere.

I Sur, der ligger inden for bymuren i Diyarbakir, Dargecit og Cizire er der voldsomme sammenstød mellem det tyrkiske militær og kurdiske unge, mens der er forholdsvis fredeligt i Nusaybin og Silopi. I alle fem steder er der fortsat udgangsforbud.

I Sur har udgangsforbuddet nu rundet 15 dage og siden i går nat har der været voldsomme sammenstød mellem kurdiske og unge og det tyrkiske militær, mens tre politibetjente og tre civile er blevet såret under kampene i Dargecit, hvor der har været udgangsforbud i seks dage. I Cizre angriber det tyrkiske militær med tanks og helikoptere, mens soldaterne stormer private hjem. Udover Cizre er der udgangsforbud i Nusaybin og Silopi nu på tredje dag.

Lærere og læger forlader kurdiske byer

Mange læger og lærere har på opfordring fra regeringen i Ankara forladt de kurdiske byer, hvor der er udgangsforbud og skolerne er lukket, mens mange mennesker ikke kan få lægehjælp som følge af manglen på personale og udgangsforbuddet.