Udgangsforbud i fem kurdiske byer

Udgangsforbud i fem kurdiske byer

Der er udgangsforbud i fem kurdiske byer, mens det tyrkiske militær sammen med politiets specialstyrker angriber med kampvogne og helikoptere.

I Sur, der ligger inden for bymuren i Diyarbakir, Dargecit og Cizire er der voldsomme sammenstød mellem det tyrkiske militær og kurdiske unge, mens der er forholdsvis fredeligt i Nusaybin og Silopi. I alle fem steder er der fortsat udgangsforbud.

I Sur har udgangsforbuddet nu rundet 15 dage og siden i går nat har der været voldsomme sammenstød mellem kurdiske og unge og det tyrkiske militær, mens tre politibetjente og tre civile er blevet såret under kampene i Dargecit, hvor der har været udgangsforbud i seks dage. I Cizre angriber det tyrkiske militær med tanks og helikoptere, mens soldaterne stormer private hjem. Udover Cizre er der udgangsforbud i Nusaybin og Silopi nu på tredje dag.

Lærere og læger forlader kurdiske byer

Mange læger og lærere har på opfordring fra regeringen i Ankara forladt de kurdiske byer, hvor der er udgangsforbud og skolerne er lukket, mens mange mennesker ikke kan få lægehjælp som følge af manglen på personale og udgangsforbuddet.

Indland NYHEDER Udland