Uzun: KDP skal ikke undgå dialogen

Uzun: KDP skal ikke undgå dialogen

Medlem af den Kurdiske National Kongres i Bruxelles Adem Uzun mener, at KDP ikke skal undgå dialogen omkring sammenhængskræften blandt kurderne.

I forbindelse med et historisk arbejdsmøde med fokus på kurdernes sammenhold og sammenhængskræft på tværs af de fire dele af Kurdistan i løbet af weekenden har Adem Uzun udtalt sig til det kurdiske nyhedsbureau Firatnews, ANF.
Arbejdsmødet fandt sted i den kurdiske by Suleymaniyeh i sydkurdistan (Nordirak), hvor over 60 politiske partier og NGOér var repræsenteret på nær det sydkurdiske parti KDP, som er regeringsparti i de kurdiske selvstyreområder i Nordirak med Masoud Barzani i spidsen. Dette er sket på trods af, at KDP tidligere har meddelt at de ville deltage i arbejdsmødet.
Adem Uzun har kommenteret KDPs manglende tilstedeværelse og sagde at diskussioner og forhandlinger ikke bør undgås. Vi forventer, at de (KDP, red.) deltager i fremtidige platforme.

Uzun udtalte følgende til ANF:

“Som vi gjorde med alle andre partier, mødtes vi med dem og inviterede dem til mødet. De sagde ikke, at de ikke ville komme, men de valgte ikke at dukke op. Men de nationale problemer er fælles for os alle, herunder KDP. De har også interesser i dette. De kom ikke denne gang, vi vil fortsætte med vores bestræbelser på at få dem til at komme til det næste møde. ”

KNK-medlem Zekerya Halepçe har ligeledes forholdt sig til KDPs manglende tilstedeværelse under mødet. Halepce mener, at KDP bør forklare folket, hvorfor de ikke var med.

NYHEDER Udland