Yüksekdag: Regerings hadefulde ytringer mod HDP fortsætter

Yüksekdag: Regerings hadefulde ytringer mod HDP fortsætter

HDP-medformand, Figen Yüksekdag, talte til partiets gruppemøde i Ankara. Hun fordømte angrebet på et af hendes partimedlemmer, og hun understregede, at angrebet var et resultat af regerings angreb på deres politikere.

HDP-medformand, Figen Yüksekdag, fordømte angrebet på Ahmet Karatas i partiets kontor i Ankara af en voldsmand og sagde: “Vi kan ikke se dette angreb som et, der blev udført af en vred person, men som et overgreb, der skyldes hadefulde ytringer mod vores parti.”

Yüksekdag påmindede om, at den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, havde sagt: “HDP opfører sig ikke som et politisk parti”. Yüksekdag sagde: “Før du prøver at lære os at opføre os som et politisk parti, bør du opføre dig som en regering. Det er din pligt at arbejde for fred og sikkerhed for befolkningen, men ikke komme med hadefulde ytringer mod HDP på dette kritiske, anspændte tid. Landet er gennem en meget anspændt periode. HDP bestræber sig på at opføre sig ansvarligt, men regeringen bruger kræfter på at true HDP.”

Politik er ved at blive militariseret

Yüksekdag kritiserede regeringen for at sige, at de ikke er forpligtet til at bære på processen. “Hvorfor har du udnyttet denne proces i to år? De mennesker stemte på jer til valget, fordi de håbede på, at I ville bringe fred. Dette er uansvarlighed. Hold jeres løfter.”

Yüksekdag sluttede af med at sige, at regeringen taler om ”et nyt Tyrkiet”. Ifølge Yüksekdag er der påmindelser om det gamle Tyrkiet, hvor politik er blevet mere og mere militaristisk.

HDP-medlem Ahmet Karatas, et højtstående medlem af det prokurdiske Folkets Demokratiske Parti (HDP) blev stukket ned i sit partis hovedkvarter i Ankara af en voldsmand.

Episoden fandt sted efter voldsmanden indfandt sig i HDP’s hovedkvarter og stak Karatas flere gange med sin kniv og løb væk fra gerningsstedet.

Ifølge Ertugrul Kürkcü og Sebahat Tuncel (HDP) er præsidenten Erdogan og premierministeren Davutoglu hovedansvarlig for angrebet mod HDP-medlem, Ahmet Karatas, i Ankara. Nyhedsbureaut Diclehaber skriver, at Tuncel beskylder regeringen for at anspore dette angreb ved sin brug af hadefulde ytringer mod HDP, og at Kürkcü retter sin kritik mod Davutoglu for at sige: ”Hvis vores tålmodighed løber ud, kan I ikke engang forestille jer konsekvenserne. Kürkcü kritiserer regeringen for at være ansvarlig for den negative stemning mod HDP.”

Indland NYHEDER Udland