Jabour-stammen: SDF repræsenterer os; vi fordømmer ethvert forsøg på at destabilisere Nordøst Syrien

Jabour-stammen: SDF repræsenterer os; vi fordømmer ethvert forsøg på at destabilisere Nordøst Syrien

Lederen af rådet for den arabiske Jabour-stamme forklarer, at eksterne parter har forsøgt at sprede splid og trække regionen ind i en intern konflikt, og understreger, at de står sammen med de syriske demokratiske styrker (SDF) i enhver bevægelse, de tager, og betragter ethvert angreb på SDF som et generelt angreb på klaner og stammer i Nordøst Syrien.

Af Ahmed Aram, Hasakah

Den 27. august lancerede de syriske demokratiske styrker en ” operation sikkerhedsforstærkning” på den østlige bred af Eufrat-floden i Deir ez-Zor for at forfølge ISIS-celler, narkohandlere og personer, der er involveret i kriminelle operationer.

Lederen af den arabiske Jabour-stamme, Fawaz Al-Zawbaa, forklarer ANHA’s agentur, at: “Det, der sker i Deir ez-Zor, er et militært spørgsmål par excellence, og SDF’s ledelse har en militær vision og har sine egne beføjelser i det, den gør. Ja, vi står sammen med Syriens Demokratiske Styrker, og de begivenheder, der finder sted, drejer sig ikke om stammerne og klanerne. Syriens Demokratiske Styrker opererer i overensstemmelse med sine love og interne regler.”

Fawaz Al-Zawbaa erklærer, at der er forsøg fra eksterne og regionale parter på at trække Nordøst Syrien og de arabiske stammer ind i stridigheder, ledet af Tyrkiet. Han advarer mod at blive trukket ind i dem.

“SDF er vores børn, og alle skal vide, at det at bekæmpe dem er at bekæmpe os.”

Al-Zawbaa understreger, at ethvert angreb på SDF betragtes som et angreb på stammerne i Nordøst Syrien og siger: “De syriske demokratiske styrker er vores sønner, og sønner af vores regioner, og vi er her under deres beskyttelse, så alle skal være klar over, at bekæmpelse af SDF er at kæmpe mod os og mod vores sønner.”

“De, der har solgt sig selv til besættelsen, må ikke blande sig i vores regioners anliggender.”

Al-Zawbaa bekræfter deres afvisning af, hvad der promoveres i medierne for at trække regionen ind i stridigheder: “Der er ingen arabisk-kurdiske stridigheder, og vi accepterer ikke denne propaganda. Det, der sker, er et forsøg på at sprede gift i vores samfund, fra partier, der er fjendtlige over for vores regioner.”

Lederen af den arabiske Jabour-stamme, Fawaz Al-Zawbaa, afviser indblanding fra de såkaldte stammenotabiliteter og sheiker i Tyrkiet i de indre anliggender i Nordøst Syrien.

Fawaz Al-Zawbaa understreger: “Uanset hvem der forlader regionerne i Nordøst Syrien, så repræsenterer ikke os, han repræsenterer kun sig selv og har solgt sig selv til andre interesser.

(Operationen blev tilendebragt i løbet af et par uger. Se Interview med Salih Muslim: Der er intet oprør mod den autonome administration, oversætterens anmærkning)

Kilde: Ahmed Aram, 2023: Jabour tribe: SDF represents us; decries any attempt to destabilize NE, Syria. ANHA/Hawarnews, 31. August, 2023

Oversættelse: Jesper Brandt

 

NYHEDER