Arabiske kvinder i Shengal skriver breve til Öcalan

Arabiske kvinder i Shengal skriver breve til Öcalan

Kvinder skriver breve til den kurdiske leder Abdullah Öcalan og udtrykker deres håb for hans frihed.

Arabiske kvinder i yazidi-byen Shengal (Sinjar) i Kurdistan-regionen i Irak har skrevet 100 breve til den kurdiske folkeleder Abdullah Öcalan, hvori de udtrykte deres kærlighed, loyalitet og håb for hans frihed.

“Vi har oplevet en konstruktiv forandring takket være Abdullah Öcalans ideer. Arabiske kvinder drømmer om at møde leder Öcalan en dag. Deres største drøm er hans frihed,” skrev de arabiske kvinder i deres breve.

Shengal (Sinjar) er det sidste sammenhængende bosættelsesområde i yazidi-samfundet. Tusindvis af yazidier blev myrdet, og tusindvis af kvinder og børn blev taget til fange i Islamisk Stats militante angreb på Shengal den 3. august 2014. Mens ISIS-bander begyndte at myrde yazidier i Shengal, forlod peshmergaerne området og efterlod yazidierne alene. HPG-YJA Star og YPG-YPJ krigere kom yazidierne til hjælp under Islamisk Stats aggression.

Efter måneders modstand befriede krigerne, der reddede yazidi-folket fra et større folkemord, Shengal-området. Efter befrielsen af byen trak HPG og YPG/YPJ sig efterfølgende tilbage i 2017. Folk, der vendte tilbage til deres land efter Shengals uafhængighed, reformerede forvaltningen af deres område, etablerede defensive enheder og byggede deres egne institutioner.

FN-organer og Europa-Parlamentet har anerkendt ISIS’ forbrydelser som folkedrab, og det samme har Armenien, Australien, Repræsentanternes Hus i USA, det skotske parlament og det tyske parlament (Bundestag).

Kilde: Anonymous, 2023: Arab women in Shengal write letters to Öcalan. ANF, 26. August 2023.

Oversættelse: Jesper Brandt

KVINDER Udland