Dalkurd FF rykker op i svensk 1. division

Dalkurd FF rykker op i svensk 1. division

Det kurdisk svenske fodboldklub Dalkurd FF sikrede sig lørdag at rykke op i svensk 1.division Allsvenskan league efter 1-0 sejr mod GAIS.

Midtbanespilleren Rawez Lawan, som er kurder men født i Sverige, scorede det eneste mål i kampen.

Dalkurd FF (DFF) er en svensk-kurdisk fodboldklub fra Borlänge. Klubben blev grundlagt af kurdere den 26. september 2004. Klubben spillede sin første ligakamp i 2005 i Division 6. og Dalkurd betragtes som et “landshold” blandt kurdere. Klubben klatrede fra Division 6 til Division 1 på fem sæsoner.

Klubben spiller siden 2016 i den næstbedste svenske fodboldliga, Superettan.

Dalkurd FF er forbundet til Dalarna Fodboldforbund

Klubben Dalkurd FF blev grundlagt år 2004 af kurdere fra Borlänge og startede som et socialt projekt. Formålet med klubben var at bidrage til de unge i Borlänge ved at tillbyde aktiviteter for dem. I den første sæson bestod truppen af en gennemsnitsalder på 17 år. Udover at bidrage til de unge havde formanden, Ramazan Kizil, en høj forventning fra fodboldspillere og det ultimative mål: Han ønskede at tage Dalkurd FF til de højere niveauer i den svenske liga.

Dalkurd vandt hver division de deltog i fra deres første sæson i 2005 og frem til 2009. Denne succes bragte dem en masse opmærksomhed i medierne, både i Sverige og i andre lande.

Klubben undgik snævert en katastrofe, da de skulle rejse hjem fra Spanien i marts 2015. Klubben havde oprindeligt til hensigt at flyve fra Barcelona til Düsseldorf på Germanwings Flight 9525, men ændrede deres bestilling i sidste øjeblik, da de besluttede at ventetid i Tyskland ville være for lang. Flight 4U 9525 styrtede ned i de franske alper den 24. marts og dræbte alle om bord.

Indland NYHEDER