Global Aktionsdag Imod krigen i Kurdistan – Til forsvar for revolutionen 

Global Aktionsdag Imod krigen i Kurdistan – Til forsvar for revolutionen 

Pressemeddelelse fra FEYKURD

Den 11. juni er der kaldt til global aktionsdag startet i Latinamerika i protest mod Tyrkiets voldsomme krig i Nordsyrien (Rojava)og Nordirak/Sydkurdistan. Alle mødes på Kultorvet – København kl. 13.00.

TYRKIETS DRABSKAMPAGNE MOD CIVILE
Antallet af massakrer på civile, som er udført af den tyrkiske stat i Sydkurdistan er steget til 168.

Den tyrkiske stat fører en folkemordskrig mod det kurdiske folk. Med disse angreb udvider den tyrkiske stat sine besættelsesoperationer i Kurdistan. I Rojava (Nord- og Østsyrien) tvinger kurdere til at forlade deres hjem og erstatter dem med medlemmer af islamistiske proxy-styrker og deres familier, hvilket gennemtvinger demografiske ændringer i området.
Selvom den tyrkiske stat bruger forbudte kemiske våben, gennemtvinger demografiske ændringer, begår forbrydelsen etnisk udrensning, bryder international lov, ødelægger naturen i områderne og dræber civile, har det internationale samfund indtil videre ikke pålagt nogen sanktioner mod Tyrkiet.

Mens mange af disse massakrer er blevet dokumenteret af NGO’en Christian Peacemaker Teams – Iraq (CPT), er andre blevet rapporteret af kilder fra den lokale civilbefolkning. Detaljer om nogle af angrebene på civile i Sydkurdistan udført af den tyrkiske stat siden 2017. Ifølge en rapport offentliggjort af Kurdistans kontor i CPT, i 2021 . (Se vedhæftede fil) 

Det er bemærkelsesværdigt, at alle de sydkurdiske civile, der er blevet dræbt af tyrkiske angreb, nægtes officiel anerkendelse af den KDP-ledede Kurdistans regionale regering (KRG). I deres dødsattester er årsagen til deres død ikke angivet, selvom de tydeligvis er blevet ofre for Tyrkiets angreb på Sydkurdistan.

De internationale institutioners og offentlighedens tavshed understøtter den tyrkiske stat.
• Det giver den tyrkiske stat mulighed for at sprede sig over hele regionen.
• Det legitimerer brugen af kemiske våben.
• Det understøtter Erdogan i at blive endnu mere autoritær i Tyrkiet og opfordrer til at øge fascistisk herredømme over sit eget folk.
• Ved at bane vejen for nye besættelsesoperationer bliver regionen destabiliseret.
• Det understøtter Erdogan i at afslutte det kurdiske folkedrab.


Se vedhæftede fil Danish
EN: http://www.kongrakurdistan.eu/en/turkeys-killings-campaign-against-civilian/

Indland NYHEDER