Ferhat Encü: Jeg er kommet for at få et svar

Ferhat Encü: Jeg er kommet for at få et svar

Tilbage i 2011 skete Roboski-massakren, hvor to tyrkiske F-16 kampfly dræbte 34 smuglere. Iblandt de dræbte var der børn ned til 12 år og en del af de dræbte var fra Encü familien. Ferhat Encü, som var opstillet i byen Şirnak og for nyligt er kommet ind i det tyrkiske parlament, mistede sin 17-årige bror Serhat og en masse andre familiemedlemmer ved det morderiske attentat i Roboski.

Ferhat Encü udtrykte over for pressen, at han først og fremmest ville stille spørgsmål til parlamentet og AKP om, hvorfor de dræbte disse uskyldige mennesker, som brugte smuglervejen som en levevej.

“Jeg læste på daværende tidspunkt på Cukurova Universitet og min familie og bror Serhat arbejdede for at betale min uddannelse. Havde jeg ikke studeret, havde jeg nok også været dræbt, for smuglingen var vores levevej og overlevelsesform,” sagde Ferhat Encü.

Ferhat Encü undrer sig stadig over, at man ikke har fundet de skyldige og fået dem anholdt. Derfor vil han intensivt fortsætte med at presse på, indtil man får en afklaring: “Jeg mistede den dag 11 af mine nære familiemedlemmer og nu har jeg lovet mit folk og familie, at jeg vil tage sagen op i parlamentet. Selv oven på en så stor smerte, så fejrede folk i Roboski valgsejren,” sagde Ferhat Encü.

Ferhat Encü understregede, at hans mærkesag ikke kun var Roboski, men at han også ville fokusere på arbejdssikkerheden generelt og ikke mindst på mineulykken i Soma sidste år, hvor 301 minearbejder døde i en mineulykke.

Kilde: Firatnews.com

Indland NYHEDER Udland