Herboende kurdere sultestrejker for den kurdiske leder Abdullah Öcalan

Herboende kurdere sultestrejker for den kurdiske leder Abdullah Öcalan

Det kurdiske samfund er dybt bekymret for tilstanden over den kurdiske leder Abdullah Öcalan. Han har været fængslet i isolation i over tyve år.

Bekymringen omkring Öcalans helbred og fængselsforholdene optager kurdere verden over og især i Tyrkiet.

Den fængslede parlamentsmedlem Leyla Guven indledte en sultestrejke den 8. november 2018 for ophævelsen af Öcalans isolation.

I Danmark indledes der også sultestrejke den 7. december til 11. december På Rådhuspladsen og efterfølgende i Retortvej 45 i Valby for at sætte fokus på Öcalans situation med krav om, at det internationale samfund griber ind.

Siden den 5. april 2015 har det ikke været muligt at få en indsigt i Öcalans velbefindende. Det var den dato, en delegation bestående af politikere fra det pro-kurdiske parti HDP mødtes for sidste gang med Öcalan. Efter den dato meddelte den tyrkiske præsident Erdogan, at han ikke anerkendte den fredstraktat, som var aftalt mellem regeringsrepræsentanterne og HDP-delegationen.

Herboende kurdere kræver på det kraftigste internationale institutioner, herunder FN og EU, til at presse Tyrkiet til at ophæve isolation af den kurdiske leder. Han er nøglen til en fredelig løsning.

Indland