Holland opfordrer til et EU-våbenembargo mod Tyrkiet

Holland opfordrer til et EU-våbenembargo mod Tyrkiet

De fire regeringspartier i Holland har opfordret til et omfattende EU-våbenembargo mod Tyrkiet. Udenrigsminister Stef Blok søger støtte til et våbenembargo mod NATO-partneren indenfor den Europæiske Union.

Den hollandske udenrigsminister Stef Blok ønsker at få sat en bevægelse i gang indenfor den Europæiske Union for at samle støtte til et europæisk våbenembargo mod NATO partneren Tyrkiet. De fire regeringspartier har indsendt en anmodning til EU efter Tyrkiets indblanding i krigene i Artsakh (Nagorno-Karabakh) og Libyen, og på grund af Tyrkiets olieboringer i områder under græsk overhøjhed i det østlige Middelhav.

Ifølge VVD, CDA, D66 og ChristenUnie, bryder Ankara-regeringen international lovgivning ved at deltage i de væbnede konflikter i Libyen og Artsakh, og I det østlige Middelhav, hvor Tyrkiet har boret efter olie i omåder, der hører under græsk jurisdiktion.

Udenrigsminister Blok har udtalt, at han med glæde vil følge op på forslaget, og søge at samle støtte hos sine europæiske kolleger.

Koalitionspartnerne mener, at regeringen skal gøre alt hvad de kan for at nå frem til en våbenembargo indenfor EU. ”Tyrkiet har krydset grænsen igen og igen. Det er tid for beslutsom handling” har forfatteren til forslaget udtalt – parlamentsmedlem Voordewind fra den Kristne Union, der især har hæftet sig ved overførslen af jihadistiske lejesoldater fra Syrien til Artsakh, der var sat i gang af Tyrkiet.

Kilde: Anonymous, 2020: Netherlands call for EU arms embargo against Turkey. ANF, 14. Nov. 2020.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER