Hozat: KDP truer det sydlige Kurdistans status

Besê Hozat fra KCK påpeger, at Barzani-familien sender sine egne væbnede enheder til guerillaområder, og at de med Tyrkiet bringer det sydlige Kurdistans status i fare.

Besê Hozat, co-formand for Kurdistan Communities Union (KCK) Executive Council, talte om udviklingen i det sydlige Kurdistan til Medya Haber TV.

Vi offentliggør nedenfor et uddrag af Besê Hozats udsagn om situationen i Sydkurdistan:

“Tyrkiet ønsker at ødelægge alle kurdiske gevinster. I Bashur [det sydlige Kurdistan) bygges militær baser alle steder. Det er meningen, at hele regionen skal besættes og det sydlige Kurdistan skal annekteres.

Tyrkiet får støtte fra KDP. Det vil også betyde sin egen ende. For nylig har PUK [Patriotic Union of Kurdistan] kommenteret udviklingen. Sedi Pire forklarede, at den tyrkiske stat har besat Behdinan, og at PUK ikke ved, hvad KDP har aftalt med AKP/MHP-regeringen i Tyrkiet. PUK ser faren for en besættelse af det sydlige Kurdistan. Gorran og andre organisationer har også udtrykt deres bekymring.

Hvad lovede den fascistiske tyrkiske regering f.eks. KDP i Gare? Peshmerga ønsker ikke at gå derhen, de ønsker ikke at deltage i angrebene på os. Hverken befolkningen eller peshmerga ønsker det. Af denne grund er Zerevan-enhederne stationeret i Gare. Dette er en speciel enhed. Peshmerga-enhederne, der tidligere blev sendt til Medya Defense Zones, vil blive trukket tilbage, i stedet for vil Zerevan-enhederne blive indsat. Zerevan er specielle enheder fra Barzani-familien.

Hvad der sker i øjeblikket er forberedelse til en krig. Den nuværende situation er yderst farlig. I øjeblikket giver KDP det indtryk, at de ønsker at gennemføre et omfattende angreb sammen med den tyrkiske stat. En fælles krigserklæring med Tyrkiet er en meget farlig plan, som betyder afslutningen på KDP og ødelæggelsen af ​​alle gevinster i syd og de andre dele af Kurdistan. Med gennemførelsen af ​​denne plan mister det sydlige Kurdistan sin status som en region. KDP skal afstå fra denne farlige politik, fordi den får alle kurdere til at miste deres status. Det kurdiske folk skal ikke opleve sådan en tragedie igen.”

PORTRÆT