Internationale YPG-medlemmer løsladt efter 10 dage

Internationale YPG-medlemmer løsladt efter 10 dage

I søndags blev tre internationale YPG-medlemmer løsladt fra et fængsel i Hewler i Sydkurdistan/Nordirak.

YPG-medlemmer Jac Holmes, Joshua Molloy og Joe Akerman blev for cirka ti dage siden tilbageholdt af de sydkurdiske myndigheder, efter at have krydset grænsen fra Vestkurdistan/Nordsyrien til Sydkurdistan. Begrundelsen for anholdelsen af de tre YPG-medlemmer var, at deres visum til Sydkurdistan var udløbet og derfor blev de tilbageholdt og fængslet.

Anholdelserne af de internationale YPG-medlemmer havde ført til meget kritik af KDP-styret, som i sidste ende har været med til at løslade de tre. Generelt har der været en kritik af KDP-styret for deres behandling af YPG- og YPJ-medlemmer, som enten krydser grænsen til Vestkurdistan eller Sydkurdistan. Nogle bliver tilbageholdt, ligesom de tre internationale YPG-medlemmer, mens andre bliver nægtet adgang til Vestkurdistan for at tage kampen op imod ISIL. De kurdiske YPG- og YPJ-medlemmer er de styrker, som har været og stadig er de mest effektive i kampen mod ISIL. De kurdiske styrker har med deres heroiske indsats vist, at ISIL kan bekæmpes.

De tre internationale YPG-medlemmer ventede i ugevis på at komme til Hewler fra Vestkurdistan ved Semelka-grænseovergangen, men forgæves. Af frygt for at miste sit fly valgte de grænseovergangen ved Shingal, hvor de så fra Süleymaniye skulle videre til Hewler. Her blev de anholdt af KDP’s politi og indespærret i 10 dage.

Rapporteringer fra blandt andet The Sunday Times fortæller, at de pårørende familier ikke havde fået forklaret årsagerne til anholdelserne, samt at man håbede, at de snart blev løsladt og det lykkedes så i sidste ende.

Kilde: Firatnews.com

NYHEDER Udland