Öcalans bog ”Den Demokratiske Civilisation” præsenteret i Argentina

Öcalans bog ”Den Demokratiske Civilisation” præsenteret i Argentina

Den fængslede kurdiske leder Abdullah Öcalans bog ”Den Demokratiske Civilisation” blev præsenteret i Argentinas hovedstad Buenos Aires.

Den latinamerikanske Sociolog og Statskundskabs professor Atilio Boron, ”Den Demokratiske Civilisations” oversætter Mahmut Çolak Zerdeşti og ”De Frie Kurdiske Kvinder” i Argentina bevægelsens repræsentant Soded De Batista var alle med til at præsentere Öcalans bog.

Præsentationen af bogen foregik på en af de historisk vigtigste steder i Buenos Aires nemlig Centro Cultural de la Coperacion. Blandt gæsterne var der fremtrædende akademikere, politiske partimedlemmer, fagforeninger og menneskerettighedsorganisationer.

Atilio Boron sagde i sin tale: ”Det var en ære at skrive forordet til Öcalans bog” og tilføjede: ”Med denne bog vil de latinamerikanske læsere få muligheden for at få nærmere kendskab til det revolutionære kurdiske folks modstandsbevægelse og ideologi. Öcalan tilbyder ikke kun løsninger for det kurdiske folk, men også for de andre folk i Mellemøsten. Öcalans tanker er i universal målestok og overgår den dogmatisk marxistiske tankegang og tilbyder verden Den Demokratiske Konføderalisme Model for en fælles frigørelse af alle de undertrykte samfund. En tilsvarende model til Den Demokratiske Konføderalisme bliver anvendt i den multinationale Bolivianske stat.”

Argentina1Argentina

Repræsentanten for De Frie Kurdiske Kvinder i Argentina Soledad de Batista, erklærede at Öcalan er den første leder der prioriterer kvindernes frigørelse imod det patriarkalske samfundssystem.

Oversætteren Mahmut Çolak Zerdeşti udtrykte sig således: “At præsentere den første del af Öcalans 5-binds værk som følge af en kollektiv og krævende indsats, har taget mig mere end 7 år og er en ære. I dag er en historisk dag, det er en historisk begivenhed at præsentere dette arbejde for de heroiske revolutionære folk i Latinamerika.”

 

Indland NYHEDER Udland