Akademisk aftale mellem Rojava og Binghamton universiteter

Akademisk aftale mellem Rojava og Binghamton universiteter

Rojava University og sociologiafdelingen ved Binghamton University i New York har underskrevet en akademisk aftale.

Aftalen indeholder følgende punkter:

  • Fælles forskningsprojekter på områder af fælles interesse
  • Udveksling af publikationer og akademiske rapporter
  • Udveksling af færdigheder i innovative undervisningsmetoder og organisering af seminarer,
  • Tilrettelæggelse af fælles symposier, workshops, konferencer,
  • Udsendelse af studerende mellem de to universiteter,
  • Andre aktiviteter, som begge parter drager fordel af.

Universiteternes administrationer har lagt stor vægt på at skabe forbindelser til den akademiske verden udenfor. Indholdet i uddannelserne universiteternes stærkeste salgsargument i det nordlige og østlige Syrien. Men anerkendelse udefra er afgørende, hvis universiteterne skal være mere bredt tiltrækkende for studerende. Som det er tilfældet med den akademiske verden over hele kloden vil kvaliteten af uddannelsen på disse universiteter derudover stige eksponentielt, efterhånden som de forbinder og engagerer sig med andre videregående uddannelsesinstitutioner.

Universiteterne blomstrer sjældent isoleret. Desuden er forbindelsen mellem dets akademikere og deres kolleger i udlandet en del af AANES’ folke- eller civilsamfundsbaserede diplomati. I mangel af formel ekstern anerkendelse af deres eksamensbeviser har NES’ universiteter forsøgt at etablere andre former for forbindelser med videregående uddannelsesinstitutioner internationalt.

Et første skridt har været at organisere fælles seminarer. For eksempel annoncerede Jineoloji-afdelingen ved Rojava Universitet i april 2022 en række virtuelle seminarer i samarbejde med Bielefeld Universitet (Tyskland). Rojava Universitets engelsksprogede fakultet tilbyder desuden semesterlange kontrakter for udenlandske engelsklærere, der kan forelæse personligt eller eksternt via Zoom.

Kilde: Anonymous, 2023: Academic agreement between Rojava and Binghamton universities. ANF, 20. Sep. 2023

Oversættelse: Jesper Brandt

underskrevet en akademisk aftale.

KURDISK KULTUR NYHEDER