Mazlum Abdi: Autonom administration skal anerkendes

Mazlum Abdi: Autonom administration skal anerkendes

SDF-chef Mazlum Abdi siger, at intet løsningsprojekt i Syrien har nogen chance for succes, så længe den autonome administration i det nordøstlige del af landet ikke er involveret. 

Mazlum Abdi, generalkommandant for de syriske demokratiske styrker (SDF), betragter ikke et løsningsprojekt i Syrien som lovende, hvis den autonome administration i Nordsyrien ikke er involveret. I et interview til nyhedskanalen Al Arabiya kommenterede SDF-kommandøren udsigterne til en vellykket løsning på den syriske krise og udelukkede en militær løsning. Den autonome administration har betalt en høj pris for at forsvare syrisk territorium mod andre, påpegede han.

“En tilbagevenden til situationen, før borgerkrigen begyndte i 2011, er umulig,” sagde Mazlum Abdi og fortsatte: “Militære metoder kan aldrig være løsningen. For at stoppe det syriske folks smerter, må en demokratisk forandringsvej følges.”

Abdi understregede behovet for dialog og succes med den autonome administration i det nordlige Syrien. Han bemærkede, at alle parter er nødt til at finde en passende måde at håndtere problemet på.

“Alle diskussioner og bestræbelser på at finde en løsning, hvor den autonome administration ikke var involveret, har ikke været succesrige,” sagde han.

Samtaler mellem den autonome administration og Damaskus

For et par dage siden kommenterede den autonome administration de nylige samtaler med regeringen i Damaskus. Repræsentanter for den autonome administration var via Rusland blevet underrettet om, at det syriske regime var parat til at gå i dialog. For to dage siden erklærede dog den syriske vicepolitiske udenrigsminister, Faisal al-Miqdad, at de var imod den autonome administration.

NYHEDER