Çiyakurd: Rusland er ansvarlig for forhandlingerne med Damaskus

Çiyakurd: Rusland er ansvarlig for forhandlingerne med Damaskus

Den nordøstlige Syriens autonome administrations næstformand, Bedran Çiyakurd, var en del af delegationen, der mødte den syriske administration i Damaskus gennem mæglingen af Rusland.

Çiyakurd var glad for forhandlingerne med den syriske administration og tilføjede: “Nogle forhandlinger med Damaskus blev afholdt. Disse forhandlinger gennem Rusland var nye, og vi ser dem som vigtige. Alle udsagn, der blev fremsat på et sådant tidspunkt, bør være konstruktive og bidrage til løsningen af problemerne.”

Bedran Çiyakurd talte også om den seneste bemærkning fra Syriens udenrigsminister, Faisal al-Miqdad, i et program på Ronahi TV. Syriens udenrigsminister sagde for nyligt, at de ikke anerkendte den autonome administration i Nordsyrien.

“Dette mentalitet vil aldrig løse problemerne og krisen i Syrien,” sagde han.

Behov for en ny forfatning

Çiyakurd påpegede, at de går ind for et projekt, der garanterer alle folks rettigheder inden for Syriens integritet. Han mener, at løsningen af den syriske krise går igennem dette projekt.

”Hvis Damaskus-administrationen ser den autonome administration som sin røde linje og forsøger at løse problemerne ved hjælp af de gamle metoder, tager de fejl,” sagde han.

Vil insistere på dialog

Bedran Çiyakurd sagde, at de ville insistere på, at problemerne løses gennem dialog. Dog bemærkede han, at det syriske regime ikke havde et seriøst og nyt løsningsprojekt.

 “Det indtryk, vi hidtil har fået, er, at Damaskus-administrationen ikke har et seriøst projekt til at løse sådanne problemer. De præsenterer ikke noget nyt i deres tanker,” sagde han.

Ruslands rolle

Bedran Çiyakurd vurderede Ruslands rolle i forhandlingerne og sagde: “Rusland har ikke vist nogen reaktion imod Damaskus-administrationens fremgangsmåder. Rusland tænker ikke meget forskelligt fra Damaskus. Rusland prøver at bringe den autonome administration og Damaskus tættere til fordel for Damaskus, men kravene fra Damaskus og Rusland accepteres ikke af det nordlige Syrien.”

NYHEDER