Osê: De, der ønsker at ødelægge projektet om den selvstyrende administration, vil ikke få held med det

Osê: De, der ønsker at ødelægge projektet om den selvstyrende administration, vil ikke få held med det

Medformand for NE Syria Autonomous Administration Executive Council, Emîne Osê, fortæller om operationen ‘Sikkerhedsforstærkning’ og siger, at den optrevlede og tilintetgjorde planerne for dem, der ønskede at ødelægge selvstyret.

De syriske demokratiske styrker (SDF) lancerede “Operation Security Reinforcement” i Deir ez-Zor den 27. august mod ISIS-celler, narkohandlere og personer, der er involveret i ulovlige aktiviteter.

Emîne Osê, medformand for eksekutivrådet for den autonome administration i Nord- og Østsyrien (AANES), har talt med ANHA om operationen. Først og fremmest udtrykte hun sin medfølelse med familierne til martyrerne i operationen og sagde: ’Sikkerhedsforstærkningsoperationen’ var ikke så let, som nogle troede. Der lå en stor plan bag det og eksterne indgreb. En stor kamp blev ført mod dem, der forsøgte at ødelægge freden og sikkerheden i Deir ez-Zor.”

Osê tilføjer, at sikkerhedsforstærkningsoperationen startede med at reagere på kravene fra befolkningen i Deir ez-Zor, SDF og de interne sikkerhedsstyrker. “Derigennem blev størrelsen af planerne for regionen og Damaskus’ rolle afsløret. Damaskus, den tyrkiske stat og Iran forsøgte gentagne gange at skabe splid mellem kurderne og araberne. Alligevel lykkedes det dem ikke. Takket være vores styrker mislykkedes alle deres forsøg. Vores styrker spiller en positiv rolle i at sikre stabiliteten i Deir ez-Zor.”

Osê henleder opmærksomheden på foreningen af de regionale komponenter og siger: “Alle komponenter i Nord- og Østsyrien er forenede. Operationen var rettet imod Islamisk Stat-cellerne, der forsøgte at forstyrre sikkerheden og stabiliteten i regionen. Alle komponenter bevarede en forenet holdning. Alle komponenterne støttede vores militære styrker.”

‘Offentlig viden og samarbejde ødelagde planerne’

Medformand Osê fortsætter: “Fra de første dage opfordrede og støttede regimet nogle grupper til at udvide operationen og drage fordel af den. Samtidig lancerede lejesoldatgrupper tilknyttet Tyrkiet et angreb på Til Temir og Manbij. Deres mål var at understøtte sammenstødene i Deir ez-Zor. Det var en afledningsmanøvre. Men vores folk og sikkerhedsforstærkningsoperationen i Deir ez-Zor fandt ud af, at der var en plan fra Tyrkiet og regeringen i Damaskus, Iran og de grupper, der tjener disse staters interesser. Derfor blev de afsløret og optrevlet.”

Til sidst fastslår Emîne Osê: “Deres planer var forgæves, men det betyder ikke, at de ikke igen vil forsøge at forstyrre stabiliteten i regionen og det autonome administrationsprojekt. Siden oprettelsen af den autonome administration har mange magter engageret sig i en særlig krig for at fremme en interregional konflikt gennem embargo og angreb fra droner. Vi vil fortsætte med at forsvare vores projekt.”

Kilde:

Anonymous, 2023: Osê: Those who want to destroy the Autonomous Administration project won’t succeed. ANF, 12. September 2023.

Oversættelse: Jesper Brandt

MENNESKERETTIGHEDER NYHEDER Udland