Præsident for Wiens provinsparlament: Jeg er beæret over at stå sammen med kurderne

Præsident for Wiens provinsparlament: Jeg er beæret over at stå sammen med kurderne

Ernst Woller, første præsident for Wiens provinsparlament, deltog i Newroz-fejringen i Wien og erklærede, at han var beæret over at stå sammen med kurderne.

I år er der blevet afholdt Newroz-fester afholdt over hele verden. Ikke bare i alle fire dele af Kurdistan, men også i Europa blev det fejret. Både kurdere og østrigere deltog i den store fejring, der blev afholdt i Wien den 26. marts.

Fejringen blev overværet af tusindvis af kurdere. Den første præsident for Wiens provinsparlament, Ernst Woller gik på scenen med et grønt, gult og rødt tørklæde om halsen og hilste på folket. Woller lykønskede folkets Newroz på kurdisk og fortalte, at han har kendt kurderne i næsten 30 år. Han sagde, at han var beæret over at deltage i fejringen.

Woller understregede vigtigheden af ​​sådanne begivenheder med hensyn til at skabe enhed og sagde: “Jeg er beæret over at deltage i denne Newroz-begivenhed. Jeg hylder alle deltagere på Newroz-ferien. Jeg vil altid stå sammen med det kurdiske folk. Titusindvis af kurdere bor i Wien . Jeg kender situationen i Kurdistan og kurderne. Snesevis af millioner kurdere lever uden en stat, uden en anerkendt identitet. Folk fra forskellige dele af Kurdistan deltager i denne begivenhed, der også er vigtig for byen Wien.”

Kurdiske venner har en stor pligt

Woller sagde, at han har kendt kurderne i mere end 30 år, og fortalte, at han har været i både det sydlige og det nordlige Kurdistan mange gange. “Jeg har fulgt den kurdiske kamp i lang tid. I 2002 tog jeg til Diyarbakır som observatør under valget. Jeg lærte en masse kurdere at kende og etablerede gode forbindelser med dem.

Kurdiske venner bør fortælle mere om kurdernes kamp her i Europa, så folk, der bor her, kan lære dem at kende. En af vores vigtigste pligter burde være at fortælle folk om kurderne. Hvis folk lærer kurderne at kende og lærer, hvad de går igennem, vil de støtte dem mere. Min respekt for denne bevægelse og dette samfund er steget mere og mere gennem årene.”

FEY-KOMs arbejde er vigtigt

Woller sagde, at arbejdet i det østrigske kurdiske råd (FEY-KOM) er vigtigt. Woller understregede, at den kurdiske folkeleder Abdullah Öcalan har været fængslet i mange år: “Folk burde fokusere på dette spørgsmål. Nu fejrer vi en Newroz her. Det er en ganske storslået og entusiastisk fejring. Sådan kan vi hæve vores stemmer. Jeg ved, at der er mange demonstrationer i Wien. I disse aktioner, i disse fejringer, lærer mange mennesker kurderne og deres kamp at kende.”

Ernst Woller

blev født den 2. marts 1954 i Wien. Ernst Woller er en østrigsk politiker fra det østrigske socialdemokrati (SPÖ) og den nuværende præsident for Wiens provinsparlament. Han blev medlem af Forbundsdagen i 1991. 

Kilde: Anonymous, 2023: Woller: I am honored to stand by the Kurds. ANF, 29. March, 2023.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland