Interview med Sebahat Tuncel fra fængslet

Interview med Sebahat Tuncel fra fængslet

Sebahat Tuncel, tidligere parlamentsmedlem for Peoples’ Democratic Party (HDP), besvarede spørgsmål fra Valentina Ruggiu, som er journalist for den italienske avis La Stampa.

Her er et uddrag af interviewet.

Først og fremmest, hvordan har du det?

Tak fordi du gav os muligheden for at gøre vores stemme hørt under disse vanskelige forhold. Hvordan jeg har det? Jeg ved ikke, hvordan jeg skal svare på dette spørgsmål. At sige, at ‘jeg har det fint’, ville ikke være sandt i forhold til de vilkår, jeg befinder mig i. 

Hvordan behandler de dig i fængslet som politisk fange?

Der er forskelle. ‘Normale’ fanger får ret til 30 minutters telefonopkald, men politiske fanger og tilbageholdte har i stedet kun 10 minutters telefonopkald. Igen har andre anholdte under visse omstændigheder ret til yderligere 30 minutters telefontid, mens politiske politikere ikke får denne ret. Generelt er dagligdagen i tyrkiske fængsler en konstant krig og kræver meget viljestyrke. 

Hvor længe skal du blive i fængslet?

Jeg ved ikke, hvor længe jeg bliver her. 90% af retssager mod kurdiske politikere er baseret på politiske motiver. Som det ser ud, har det tyrkiske retssystem taget os kurdere ud af det “normale” retssystem. Tyrkere har ret til at drive politik og organisere sig. Men når kurdiske politikere gør det, så bliver de anklaget for at “tilhøre en terrororganisation”.Tankefrihed, ytringsfrihed, grundlæggende menneskerettigheder er ikke eksisterende. Derfor er jeg og vores tidligere HDP-formænd, Folketingsmedlemmer og kommunale medborgmestre uretmæssigt blevet holdt som gidsler i 7 år.

Hvilken fremtid drømmer du om for Tyrkiet og kurderne?

At befolkningen i Tyrkiet lever i et demokratisk og fredeligt liv. 

Kilde: La Stampa

NYHEDER