KNK: Stop aggression mod  Maxmûr-flygtninge med det samme!

KNK: Stop aggression mod Maxmûr-flygtninge med det samme!

Kurdistans Nationalkongres (KNK) er yderst bekymret over de irakiske sikkerhedsmyndigheders aggression mod Maxmur-flygtningelejr. KNK opfordrer FN til at handle øjeblikkeligt.

Maxmur-flygtningelejr, der ligger sydvest for Hewlêr (Erbil), har siden lørdag morgen været under belejring af det irakiske politi og militærstyrker. Befolkningen gør modstand mod militariseringen af ​​lejren, og protester finder sted.

KNK opfordrer FN til at handle øjeblikkeligt og stoppe aggressionen mod folket i lejren:

“Her til morgen omringede irakiske styrker Maxmur-flygtningelejr med snesevis af pansrede køretøjer, specialstyrker og politienheder. Mere end to årtier efter at være blevet smidt ud af deres hjem i det nordlige Kurdistan (Tyrkiet) i 1994, må folket i Maxmur-lejren udstå nye trusler og udfordringer.

Siden dens oprettelse har flygtningelejren været et permanent mål for den tyrkiske stat. Tyrkiske krigsfly og droner flyver ofte over lejren. Hvad den tyrkiske stat ikke kunne opnå, ønsker den irakiske regering nu at opnå”.

Maxmur-flygtningelejr

Maxmur-flygtningelejren er officielt under beskyttelse af UNHCR, men i praksis er FN ikke til stede. Organisationen forlod lejren, da “Islamisk Stat” (IS) angreb området i 2014 og er ikke vendt tilbage siden. De fleste af de næsten 12.000 indbyggere i Maxmur blev tvunget til at forlade deres landsbyer i Botan-regionen i det nordlige Kurdistan i 1990’erne på grund af undertrykkelsen af ​​den tyrkiske stat.

NYHEDER