SF’s næstformand: Dybt bekymrende hvis Tyrkiet angriber kurderne i Syrien

SF’s næstformand: Dybt bekymrende hvis Tyrkiet angriber kurderne i Syrien

Ifølge SF’s næstformand Serdal Benli er det fuldstændig vanvittigt, at den amerikanske præsident nu vil tillade Erdogan at angribe kurderne i det nordøstlige Syrien.

“Kurdernes indsats imod Islamisk Stat var afgørende for, at kalifatet faldt og at IS ikke længere besidder større landområder. En heroisk indsats som har reddet mange civile fra de rædsler, som Islamisk Stat hærgede store dele af regionen med. En insats, der kostede masser af kurdere livet. Nu siger den amerikanske præsident tak for indsatsen, ved at lade Erdogan rykke ind for at løse sine egne indenrigspolitiske problemer,” siger Serdal Benli.

Serdal Benli er bekymret og frygter at det kan blive blodigt. At de som allerede har betalt mest for Islamisk Stats terrorregime og som nogen af de få, kæmper for demokrati, fred og menneskerettigheder, nu igen skal stå i frontlinjen.

Serdal Benli siger følgende:

“Bliver kurderne svækket, frygter jeg desværre også, at IS kan vejre morgenluft. For hvad vil der ske med de IS-krigere, som lige nu er i kurdernes varetægt? Danmark må igennem NATO være dybt kritisk overfor den 180 graders vending i den amerikanske politik, som kan betyde at kurderne nu bliver ofre for tyrkiske bomber og at de sorte IS-flag snart igen kan vejre steder, hvor kurderne befriede befolkningen fra dens fascistiske okkupation.”

NYHEDER