Zuhal Demir bliver justitsminister i Belgien

Zuhal Demir bliver justitsminister i Belgien

En belgisk kurder blev onsdag indvundet som den flamske regerings statssekretær for retfærdighed efter kortvarigt at have tjent som belgisk statssekretær for socioøkonomiske anliggender som led i en ny flamsk regering.

Zuhal Demir, 39, påtager sig ansvaret for planlægning, miljø, energi, turisme og retfærdighed i den nye flamske regering. Demir er medlem af Flanders Party, den nye flamske alliance (N-VA), der er den belgiske regerings koalitions største blok.

Den flamske offentlige tv-selskab VRT rapporterede, at Demir studerede arbejdsret i Leuven og Bruxelles. Demir arbejdede som advokat i Antwerpen. Den nye flamske premierminister Jan Jambon var den, der rekrutterede hende til det nationalistiske parti N-VA. Hun blev valgt til repræsentantskabet i 2010.

Demir blev Belgiens ”minister for fattigdomsbekæmpelse, ligestilling, mennesker med handicap, bypolitik og videnskabelig politik” i 2017, efter at hendes forgænger Elke Sleurs forlod stillingen.

Hendes forældre stammer fra de kurdiske provinser Dersim og Elazig i Kurdistan i Tyrkiet.

Som et resultat af hendes kurdiske baggrund og hendes politiske holdninger til den tyrkiske regering, modtog hun dødstrusler.

En mand, der sendte hendes dødstrusler i slutningen af 2016, blev i 2017 idømt seks måneders fængsel.

Zuhal Demir (Billede: N-VA)

NYHEDER