KDP-embargo mod Maxmur koster menneskeliv

KDP-embargo mod Maxmur koster menneskeliv

Embargoen fra det sydlige Kurdistans regerende KDP-parti mod den selvstyrende Maxmur-flygtningelejr har varet i mere end to måneder.

Efter angrebet den 17. juli i Huqqabaz-restauranten i Hewler (Erbil), der målrettede mod ansatte på Tyrkiets MIT (National Intelligence Agency), som efterlod tre mennesker døde, lukkede sikkerhedsstyrkerne for det Kurdistan Demokratiske Parti (KDP) alle veje ind og ud af Maxmur Lejr, som siden har været omgivet og under en streng embargo.

I mere end to måneder har sikkerhedsstyrkerne i det sydlige Kurdistans regeringsparti KDP holdt Maxmur-flygtningelejren under blokade og forhindret befolkningen i at forlade lejren. På grund af embargoen bliver medicinsk behandling i flygtningelejren stadig mere katastrofal for de 13.000 indbyggere. Specielt for de ældre, alvorligt og kronisk syge, gravide kvinder og små børn udgør denne situation en akut trussel.

En af dem, der blev ramt af embargoen, var den fem måneder gamle Zeryan Bulut, der led af åndedræts- og hjerteproblemer, men ikke kunne føres til hospitalet for regelmæssig kontrol på grund af embargoen.

Torsdag ønskede Zeryans familie at bringe hende til et hospital i Hewler (Erbil), og de blev holdt og ventet i timevis af KDP-styrkerne. Familiens intense indsats, der viste alle sundhedsrapporter til sikkerhedsstyrkerne, gav resultater efter flere timer. Efter timers ventetid og diskussion flyttede familien endelig videre til Hewler. Familien nåede til Raperin Hospital, hvor læger først kontrollerede babyen efter to timer. Zeryan kunne ikke reddes. Familien sagde, at deres baby er død på grund af embargoen og ligegyldighed.

NYHEDER