Verden fortjener et bedre år med stærke fællesskaber

Verden fortjener et bedre år med stærke fællesskaber

Af Ibrahim Benli

Året 2020 har desværre ikke været et år, som vi vil huske med gode minder.
Coronakrisen har vendt hele vores liv på hovedet. Vi har været nødsaget til at agere i vores hverdag på nye måder. ‘At være sammen hver for sig’ var nok en af de betegnelser, vi ofte har brugt for at beskrive, hvor afhængige vi er af hinanden.

Corona har uden tvivl udfordret vores familieliv, arbejdsliv og sociale liv på alle måder, men pandemien har også påvist, at fællesskabet er vores dyrebareste i dette liv. Vi alle har atter oplevet, hvor livsbekræftende det er at kunne opretholde kontakten til familien, venner og kollegaer navnlig i de uger, hvor det hele er blevet lukket ned.

Ligeledes har pandemien vist, hvor vigtigt det er at vi som samfund er i stand til at kunne håndtere en sundhedskrise. Takket være en stærk sundheds- og omsorgssektor med frontpersonale, der har arbejdet med livet som indsats at vi i dag til trods for et højt smittetryk fortsat har pandemien under kontrol. Et stærkt sundhedsvæsen med stærke regionale og kommunale institutioner er årsagen til at vi kunne håndtere denne alvorlige sundhedskrise bedre end nogen andre lande. Der findes nemlig lande, der er blevet ramt af corona hårdere, hvilket har påført større menneskelige omkostninger.

Ligeledes findes der lande, hvis autoritære regimer bruger corona som undskyldning for at øge presset på oppositionen og de kritiske røster. Desuden vækker det fortsat stor bekymring at de dårlige sanitære forhold, kombineret med dårligt helbred, kan koste millioner af flygtninge livet i flygtningelejrene rundt omkring i verden. De har brug for vores solidariet og opbakning også i 2021!

Med håbet om et nyt år, hvor solidaritet, sameksistens og fred vinder frem, ønsker jeg alle et godt nytår!


Bi héviya hewjiyan, hewkari û aşiti sersala we piroz dıkım! (kurdisk)


Dayanışmanın, ortak yaşamın ve de barışın hakim olması dileğiyle herkesin yeni yılını kutluyorum! (tyrkisk)

Forfatteren er selv ansvarlig for sine holdninger.

DEBAT NYHEDER