​​​​Laura Borras: Vi håber, at det catalanske parlaments beslutning vil få Rojava til at føle, at de ikke er alene

​​​​Laura Borras: Vi håber, at det catalanske parlaments beslutning vil få Rojava til at føle, at de ikke er alene

Formanden for det catalanske parlament, Laura Borras, siger i et interview til ANHA, at det var det catalanske folk, der pressede dem til at tage beslutningen om at anerkende den selvstyrende administration i det nordlige Syrien/Rojava.

Efter at have anerkendt den autonome administration, kan vi tale om diplomatiske forbindelser mellem Catalonien og Rojava-administrationen i fremtiden?

Der har allerede været forbindelser mellem private organisationer her i Catalonien, men også fra den catalanske offentlige administration med Rojava. Men nu vil disse relationer styrkes yderligere på baggrund af vores anerkendelse af det nordlige Syrien.

Rojava-administrationen er ikke anerkendt af nogen. Hvorfor ønskede Catalonien at være den første?

I Catalonien har vi altid følt os tæt på de mennesker, der ønsker at bygge deres fremtid på demokratiske principper og ​​retten til selvbestemmelse. I den forbindelse er kurderne et broderligt folk for os.

Hvad vil du sige til befolkningen i Rojava?

Vi håber, at vores beslutning vil få mændene og kvinderne i Rojava til at indse, at de ikke er alene. De har fordrevet IS fra det det nordlige Syrien. De har opfyldt deres forpligtelser, og vi ønsker også at overholde vores løfte til dem og blive ved med at støtte deres demokratiske projekt. 

NYHEDER PORTRÆT