16-årig dræbt efter politiets overgreb i Amed

16-årig dræbt efter politiets overgreb i Amed

Den 16-årige unge mand ved navn Mahmut Bulak døde i går som følge af politiets skud mod demonstranter i den kurdiske by Amed (Diyarbakir), hvor Bulak blev ramt af en kugle i hovedet. Dette skete i forbindelse med en stor demonstration imod massakren i Cizre, hvor en snes mennesker mistede livet natten til mandag som følge af militærets bombardement af to bygninger.

Et stort antal mennesker samledes i den symbolske park, den såkaldte Koşuyolu Park i Amed i går for at deltage i en demonstration ledet af en række kurdiske partier og organisationer, såsom BDP, HDP, KJA og DTK.

Politiets angreb demonstranterne, da masserne var i gang med at marchere mod Koşuyolu Park med slogans, der fordømmer massakren i Cizre. Masserne gengældte politiets angreb, der udløste et omfattende sammenstød, der senere spredte sig til omkringliggende gader, herunder Emek Caddesi og Ofis Distriktet, hvor demonstranterne forsøgte at søge tilflugt fra politiets angreb.

Den 16-årige unge ved navn Mahmut Bulak blev ramt af en kugle i hovedet i Kuruçeşme området. Bulak blev kørt til Baglar Hospitalet, hvor han kort tid efter mistede livet.

Indland NYHEDER Udland